Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Άλκη αλλάζουν τα πάντα

Η πλοκή της σειράς «Ο πρώτος από εμάς» παίρνει μια απρόσμενη τροπή, αφού η κατάσταση της υγείας του Άλκη προκαλεί αναταράξεις στα πλάνα του.

Ο Άλκης υπόσχεται στην Κάτια να αποκαλύψει στον Έβαν την αλήθεια για το μωρό τους, κάτι που την ανακουφίζει από το να συνεχίσει να λέει ψέματα. Δέχεται ότι θα υποστεί τις συνέπειες αλλά είναι έτοιμη να ανεχθεί την κατάσταση με την βεβαιότητα ότι το βάρος, που νιώθει τώρα, θα μειωθεί.

Παράλληλα, ο Άλκης ενημερώνεται από την Αθηνά σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων του μετά την τελευταία του θεραπεία. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα στις προβλέψεις για την πορεία της υγείας του, καθυστερώντας την συζήτηση που σχεδίαζε να έχει με τον Έβαν και αναγκάζοντας την Κάτια να ξεσπάσει στον Έβαν δημιουργώντας έτσι συνεχείς τριβές. Εκείνος προσπαθεί να της φτιάξει την διάθεση της, αγνοώντας τα αίτια της συμπεριφοράς της και η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει.

Ο Έβαν, νιώθοντας απογοητευμένος, πηγαίνει στον Άλκη για συμβουλές, χωρίς να ξέρει την πραγματική κατάσταση και του πραγματικού λόγου της εκνευρισμένης συμπεριφοράς της Κάτια. Στο μεταξύ, ο Άλκης βρίσκεται στο σπίτι του με την πρώην γυναίκα του, την Θάλεια, που είναι για λίγο στην Αθήνα. Όταν καταλαβαίνει ότι κάτι τρέχει, το λέει στην Κάτια, η οποία αναζητά εξηγήσεις από τον Άλκη.