Μετά την επιτυχία της σειράς “IQ 160”, το κανάλι του STAR ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα αισθηματική-κωμική σειρά στο νέο του πρόγραμμα. Στους κεντρικούς ρόλους η Λίλα Μπακλέση και ο Νίκος Πουρσανίδης, ενώ επίσης θα συμμετάσχουν η Υρώ Μανέ και ο Κώστας Κόκλα.

Στα σύνορα, η υπόθεση της σειράς

Στον κόσμο αυτής της σειράς, συναντάμε μια έξυπνη και ανεξάντλητη ηλικιωμένη. Αυτή η γυναίκα είναι το κεντρικό πρόσωπο της οικογενειακής επιχείρησης παράνομου εμπορίου καπνού, η οποία συνεργάζεται με πολλές άλλες οικογένειες στην περιοχή. Με μια πνευματική αποφασιστικότητα και σωματική αντοχή, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Παρά τη δυσκολία της αποστολής, έχει αποφασίσει να προετοιμάσει την επόμενη γενιά. Παρά την επιθυμία της να συνεχίσει τον ρόλο της αρχηγού, γνωρίζει πόσο αδύναμη είναι η σάρκα. Έχοντας επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες, γνωρίζει τη σημασία της προετοιμασίας.

Η γιαγιά αυτή, όμως, δεν σκοπεύει να αφήσει το μέλλον της επιχείρησης στην τύχη. Για αυτό το λόγο, αποφασίζει να βρει μια διάδοχο. Και όχι οποιαδήποτε, αλλά την εγγονή της. Η εγγονή της, που έχει επιδείξει δεξιότητα, είναι η επόμενη στη σειρά. Αποφασισμένη να ακολουθήσει τα βήματα της γιαγιάς της, πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανή. Προτού όμως αναλάβει τον ρόλο, θέλει να βρει τον κατάλληλο σύντροφο. Κάποιον που θα τη στηρίξει και θα συμμετέχει πλήρως στην επιχείρηση. Τρεις είναι οι υποψήφιοι γαμπροί που προσπαθούν να την κερδίσουν.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι τόσο απλό όπως φαίνεται. Ο έρωτας έχει τα δικά του σχέδια. Η εγγονή ΤΗς, παρά τις προσδοκίες της, ερωτεύεται έναν άντρα που ίσως μην είναι ο κατάλληλος. Ο νέος αξιωματικός του τοπικού αστυνομικού τμήματος είναι αυτός που της κλέβει την καρδιά…Ο αστυνομικός έχει καταλάβει ότι η γιαγιά εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες…Η αγάπη όμως δεν είναι πάντα λογική. Άραγε ο αξιωματικός έχει ειλικρινή συναισθήματα για την εγγονή, ή υπάρχει κάποιο κίνητρο πίσω από αυτήν τη σχέση; Και αντίστοιχα, είναι αγνή η αγάπη της εγγονής, ή υπάρχει κρυφός σκοπός;

Στα σύνορα – Οι συντελεστές

• Βασισμένη στην επιτυχημένη κροατική σειρά «Να granici». Η διασκευή του σεναρίου έχει γίνει από τον Γιάννη Διακάκη, γνωστός για τη δημιουργία του “Οι συμμαθητές”, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Βασίλης Θωμόπουλος, γνωστός για τις ταινίες “50-50”, “Με τα παντελόνια κάτω”, καθώς και τις σειρές “Θα γίνει της πολυκατοικίας” και “Οι συμμαθητές”.

• Περάσανε είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια από την επιτυχημένη σειρά “Εγκλήματα” (1998-2000), όταν οι δύο αγαπημένοι ηθοποιοί, Υρώ Μανέ και Κώστας Κόκλας, συναντιούνται εκ νέου στη μικρή οθόνη. Αυτή τη φορά, αντιμετωπίζουν μια διαφορετική κατάσταση: οικονομικά εγκλήματα και λαθρεμπόριο αποτελούν τον πυρήνα της πλοκής. Παρ’ όλα αυτά, η διάθεση παραμένει ανεκτίμητα ψυχαγωγική. Στο πλευρό τους συναντάμε τη Λίλα Μπακλέση, η οποία υποδύεται την εγγονή, και τον Νίκο Πουρσανίδη σε ρόλο αστυνομικού. Το εντυπωσιακό καστ συμπληρώνεται από τους Κώστα Αποστολάκη, Έλενα Ασημακοπούλου, Βαλέρια Κουρούπη, Σπύρο Πούλη, Ρένο Ρώτα και πολλούς άλλους.