Αριάδνη και Χρήστος βάζουν τέλος στη σχέση του Στάθη με τον Λυκούργο…

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Μετά από τις επίμονες ερωτήσεις του Στάθη, η Αριάδνη επιτέλους του αποκαλύπτει ότι τα κλειδιά τα ξέχασε ο Χρήστος. Του λέει πως πήγε για έναν καφέ, αλλά δεν κατάφερε να τον πείσει.

Λίγο αργότερα, ο Χρήστος ανοίγει την καρδιά του στην Αριάδνη, εκφράζοντας τον έρωτα του και λέγοντας της πως δεν θέλει πια να κρύβεται ή να παίζει παιχνίδια με την Αφροδίτη, εξηγώντας της πως δεν θέλει να την κοροϊδεύει και πως σκοπεύει να βάλει τέλος στον γάμο του.

Την ίδια ώρα, ο Στάθης σίγουρος για την σχέση της κόρης του με τον Χρήστο. Η σχέση του με την Αριάδνη κρέμεται από μια κλωστή, καθώς εκείνος δηλώνει πως δεν πρόκειται να ανεχτεί οτιδήποτε θίγει την αξιοπρέπειά του στη Μάνη.

Αργότερα, ο Στάθης αποκαλύπτει στην Ιουλία τα πάντα, μεταδίδοντάς της τους φόβους του. Αν και η Ιουλία προτρέπει τον Στάθη να μην επιδεινώσει την κατάσταση, είναι ήρεμη και λογική, προτρέποντάς τον να μην παίρνει ακραίες αποφάσεις που μπορεί να τους χωρίσουν ξανά.

Όμως, ο Στάθης ενημερώνει την Ιουλία για όσα συμβαίνουν, όμως εκείνη παραμένει ψύχραιμη και τον συμβουλεύει να μην φτάσει στα άκρα και χάσουν και πάλι την Αριάδνη. Ο Στάθης όμως ακολουθεί την κόρη του και την τσακώνει με τον Χρήστο.

Εξοργισμένος, απαιτεί εξηγήσεις από τον Χρήστο, ο οποίος ομολογεί πως είναι ερωτευμένος και πως σκοπεύει να λήξει την σχέση του με την Αφροδίτη. Τα λόγια του αναστατώνουν τον Στάθη, και αμέσως απαιτεί από την Αριάδνη να μην έχει πλέον επαφές με τον Χρήστο, φοβούμενος ότι θα γίνουν ρεζίλι σε όλη τη Μάνη. Παρά τις πιέσεις του, όμως, η Αριάδνη αρνείται να υποχωρήσει και φεύγει από το σπίτι.

Ο Στάθης ενημερώνει τον Λυκούργο για τα νέα, εκφράζοντας τους φόβους του για το μέλλον της σχέσης τους. Όμως καθώς συζητούν, ανακαλύπτει πως ο φίλος του γνώριζε για τη σχέση του ανιψιού του με την κόρη του. Παρόλες τις προσπάθειες του Λυκούργου να μπαλώσει την κατάσταση, η διαμάχη ανάμεσα στους δύο φίλους οξύνεται και οδηγεί στο τέλος της φιλίας τους.

Την ίδια στιγμή, η Βασιλική βλέπει την Αριάδνη να μπαίνει στον ξενώνα στο Οίτυλου και ρωτά τον Στάθη τον λόγο της αποχώρησής της από το σπίτι, αλλά εκείνος βρίσκει μια δικαιολογία για να αποφύγει την αλήθεια.