Σασμός: Η έχθρα μεταξύ των δύο οικογενειών, των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων, δεν δείχνει να έχει κάποιο τέλος. Ένα ακόμα ψέμα στην Καλλιόπης αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση, με τον Νικηφόρο να είναι το θύμα αυτής της βεντέτας…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Σασμός: Θύμα της βεντέτας ο Νικηφόρος

Ο Νικηφόρος θα ανακαλύψει την ταυτότητα του πραγματικού του πατέρα, και αρχικά θα κρατήσει αποστάσεις από τον Μαθιό και τη Βασιλική, οι οποίοι δεν του είχαν πει την αλήθεια νωρίτερα. Ωστόσο, με τον πέρασμα του χρόνου, αποφασίζει να πλησιάσει περισσότερο. Κατανοεί την θέληση του Μαθιού, που προσπαθούσε απλώς να προστατέψει τη μητέρα του από τον σκληρό Στεφανή, και τελικά γίνονται μια οικογενεια ενωμένη.

Όμως, όπως λέει ο λαός, η χαρά δεν διαρκεί για πάντα, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην Άνω Ποριά, όπου η βεντέτα συνεχίζεται ακόμα. Στην αρχή του τρίτου κύκλου, ο γιος της Βασιλικής και του Μαθιού, με την άφιξη του Αντρέα, θέλει να προστατεύσει την οικογένειά του.

Ο Μαθιός αποφασίζει να μην τον αφήσει να προχωρήσει, γνωρίζοντας πόσο επικίνδυνος είναι ο Αντρέας Βρουλάκης. Αρχικά, ο Νικηφόρος δίνει τον λόγο του στον πατέρα του πως δεν θα αναλάβει δράση που θα τον οδηγήσει αντιμέτωπο με τον εχθρό τους. Ωστόσο, όταν μάθει κατά λάθος ότι ο Παύλος Βρουλάκης φέρει ευθύνη για τον θάνατο του Βασίλη Σταματάκη, αναθεωρεί την απόφασή του.

Πιο συγκεκριμένα, ακούει την Καλλιόπη να εξομολογείται στον παπά ότι ο Σταματάκης, συγκρατούμενος του Βασίλη, της έδωσε ένα μενταγιόν που στο πίσω μέρος του κρύβει ένα χαρτί με το εξής μήνυμα: «Αν πεθάνω, να ξέρεις ότι με σκότωσε ο Παύλος Βρουλάκης». Τα λεγόμενα του μπορεί να μην έχουν αξιοπιστία, αλλά για τον Νικηφόρο αρκούν για να τον ωθήσουν να πάρει ένα όπλο και να αντιμετωπίσει τον Παύλο.

Ο τελευταίος βρίσκεται μαζί με τον Αντρέα, τον Λάζαρο και τον Τηλέμαχο στο καφενείο του Παντελή, συζητώντας και Νικηφόρος εμφανίζεται ξαφνικά με όπλο στα χέρια και απειλεί ανοιχτά τον Παύλο.

Η πρώτη σφαίρα διαπερνά τον Παύλο, αλλά προτού προλάβει να πατήσει την σκανδάλη για δεύτερη φορά, ο Λάζαρος τον πυροβολεί. Σε αυτή τη σκηνή, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, τυχαία βρίσκονται και η Αργυρώ με τον Αστέρη, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί μπροστά στα μάτια τους. Ο Αστέρης, μάλιστα, προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή τον Νικηφόρο, ο οποίος έχει σωριαστεί κάτω, ενώ οι γύρω τους τα χάνουν και αγωνιούν για τον νεαρό.