Βλέποντας την Κερασίνα στενοχωρημένη, η Ρηνιώ την προσεγγίζει με πραγματικό ενδιαφέρον και την ρωτάει τι της συμβαίνει. Εκείνη που έχει μάθει να μιλάει ευθέως της λέει τον λόγο για τον οποίο μάλωσε με τον Τζανή, δηλαδή τις υποψίες της για την σχέση του με την Μεταξία.

Η Ρηνιώ, σοκαρισμένη με όσα ακούει, αποφασίζει να μην παραμείνει αδρανής και να ερευνήσει αν οι υποψίες της έχουν βάση ή όχι. Ταυτόχρονα, η Μεταξία έχει δικές της υποψίες για τη δολοφονία του μωρού της και αυτή τη φορά στρέφεται στον σωστό άνθρωπο.

Η Ποτούλα αποφασίζει να αποκαλύψει όσα είδε και ξέρει στον Μιχαήλ, προδίδοντας τους Γερακάρηδες, κάτι που μπορεί να ξανά φέρει τις δύο οικογένειες σε πόλεμο.

Οι αποκαλύψεις για τον Τζανέτο σοκάρουν τον Αντρέι και τον Κανέλλο, στη σειρά του Ant1 Η μάγισσα, ενώ ο Μάρκος πιέζει τη Θεοφανώ να επιστρέψει στην αγκαλιά του. Η επιμονή αυτή προκαλεί υποψίες στον Ρώσο που παρατηρεί το ενδιαφέρον του Λάσκαρη προς μια υπηρέτρια.

Η Θεοφανώ, ερωτευμένη, υποκύπτει, αλλά απαιτεί από τον Μάρκο να αναλάβει τις ευθύνες το για το μωρό που περιμένει. Έτσι ξαναβρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού εκείνος αρνείται . Κι ενώ το όνειρο της Θεοφανώς γκρεμίζεται και πάλι, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, το μεγάλο μυστικό της εγκυμοσύνης της βγαίνει στο φως, κάνοντας όλους στον πύργο να χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους.