Στη σειρά “Έρωτας Φυγάς”, ο Ιάσωνας είναι αποφασισμένος να λύσει το μυστήριο του θανάτου του Μάρκου και αναζητά τη βοήθεια του Κοντογιάννη, ο οποίος βρίσκει την ευκαιρία να εκδικηθεί.

Η Αλεξάνδρα, από την άλλη πλευρά, βιώνει τον πόνο της απώλειας, βυθισμένη σε μια κατάσταση συνεχούς πένθους, όπου «συναντά» τον Μάρκο, προκαλώντας ανησυχία για την ψυχική της υγεία. Ο Ιάσωνας παραμένει δίπλα της,ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει την αποστολή να εντοπίσει τον δράστη της δολοφονίας.

Ο Κοντογιάννης, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση, έχει την πεποίθηση ότι ο θάνατος του Μάρκου οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, και υπόσχεται στον Ιάσωνα ότι θα τον βοηθήσει να βρει τον φονιά, δίνοντάς του μια διεύθυνση που υποτίθεται ότι θα τον οδηγήσει πιο κοντά στην αλήθεια.

Ωστόσο, τα κίνητρα του Κοντογιάννη δεν είναι καθαρά. Αποφασισμένος να εκδικηθεί την οικογένεια Δεμερτζή για την απώλεια του πατέρα του, έχει αναπτύξει ένα σατανικό σχέδιο για την εξόντωση του Ιάσωνα.

Η παγίδα στήνεται με την απόκρυψη της αληθινής πρόθεσης του Κοντογιάννη, ο οποίος έχει στήσει μια σκηνή εκδίκησης με τη βοήθεια του αρχηγού των οικοπεδοφάγων. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη καθώς ο Ιάσωνας, ανυποψίαστος, κατευθύνεται προς τη διεύθυνση που του έδωσε ο Κοντογιάννης, μη γνωρίζοντας ότι οδηγείται σε μια ενέδρα που θα μπορούσε να του στοιχίσει τη ζωή.