Ο ΟΡΚΟΣ ΙΙ – Ένα απροσδόκητο γεγονός έρχεται να ανατρέψει την ηρεμία του

«Ο όρκος», η δραματική σειρά σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, που μας καθήλωσε στον πρώτο κύκλο επεισοδίων, επιστρέφει την Τετάρτη 18/10, στις 21:45, στην ΕΡΤ1 με καινούργια επεισόδια, γεμάτα περιπέτεια και αγωνία.

Ο Ραφαήλ αναζητά στοιχεία για να επανεκδικαστεί η υπόθεση

Ο Φίλιππος βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, προσπαθώντας να περνά τις μέρες του απομονωμένος από τους συγκρατούμενους του. Η καθημερινότητά του είναι μια σειρά μονότονης ρουτίνας, χωρίς πολλές επαφές με τους υπόλοιπους. Ωστόσο, ένα απροσδόκητο γεγονός έρχεται να ανατρέψει την ηρεμία του.

Ένας από τους συγκρατούμενους τρόφιμους βρίσκεται ξαφνικά να αντιμετωπίζει μια επιληπτική κρίση, εκδηλώνοντας έντονους σπασμούς που προκαλούν πανικό στους γύρω. Ο Φίλιππος δεν διστάζει παρεμβαίνει στην κατάσταση, αναλαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει τη ζωή του τροφίμου. Η αποφασιστικότητά του επαναφέρει την ηρεμία στον χώρο, και όλοι ανακουφίζονται.

Από αυτή τη στιγμή, οι υπόλοιποι συγκρατούμενοι αρχίζουν να βλέπουν τον Φίλιππο με διαφορετικό βλέμμα, αναγνωρίζοντας την αξία του ως γιατρού. Ωστόσο, ο Ιάγος, ο αρχηγός της φυλακής, δείχνει ενοχλημένος από την αντίδραση του Φιλίππου.

Στο μεταξύ, η Μαριτίνα, πιστή στον άντρα της, συνεχίζει να τον επισκέπτεται στη φυλακή, περιμένοντας απελπισμένα να μιλήσει μαζί του. Ωστόσο, εκείνος συνεχίζει να αρνείται να εμφανιστεί μπροστά της, κάτι που την κάνει ακόμη πιο ανήσυχη.

Την ίδια ώρα, η κρίση συνεχίζεται και εκτός φυλακής. Η Θάλεια, απελπισμένη από την κατάσταση του πατέρα της, λαμβάνει μια απόφαση που θα τους εκθέσει και τους δύο σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, ο Ραφαήλ βρίσκεται στο πλευρό της, προσπαθώντας να την ενθαρρύνει και να της δώσει δύναμη. Παράλληλα, συλλέγει στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επανεξέταση της υπόθεσης του φίλου του.