Η Αριάδνη αν και ενθουσιασμένη με το κάλεσμα της Βασιλικής συνεχίζει να είναι απαισιόδοξη: «Σκέφτηκα κάτι για το κάλεσμα της Βασιλικής. Νομίζω ότι το έκανε εντελώς τυπικά, για να δείξει ότι με αποδέχεται κατά κάποιο τρόπο, επειδή είχε χωρίσει με τον Φίλιππο γι’ αυτό το λόγο…», εκμυστηρεύεται στον Στάθη.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

«Η κόρη μου δεν κάνει ποτέ τίποτα που να μην το θέλει πραγματικά.. Πίστεψέ με…», την διαβεβαιώνει όμως όταν αργότερα τον ρωτάει ο Λυκούργος αν η Βασιλική ήταν θερμή με την Αριάδνη του απαντά: «Ζεστή δεν θα το ‘λεγα. Τουλάχιστον ήταν ευγενική και ομιλητική!»

Από την άλλη, ο Φίλιππος έπειτα από πιέσεις της Χάιδως και της Βασιλικής αποφασίζει να πάει στην Αρετή και να της ζητήσει συγνώμη. «Δεν θα κάνω πρόλογο, έχω και δουλειές. Ήρθα να ζητήσω συγνώμη για τη συμπεριφορά μου. Δεν ήταν σωστή…», της λέει όμως εκείνη όσο κι αν προσπαθεί η Ασπασία να την συγκρατήσει δεν κάνει πίσω.

«Ούτε νεκρή!», του απαντά και ο Φίλιππος σαστίζει. «Αυτό που άκουσες κακοπάτζαλο πλάσμα! Τη συγνώμη σου την πετάω στα σκ@τά τούτη εδώ τη στιγμή! Τι με κοιτάς
έτσι; Τσακίσου φύγε από ‘δω, γιατί σε βλέπω και μου ‘ρχετε σκόρτσος!», του λέει έξαλλη κι εκείνος αναγκάζεται να φύγει.

«Έχω μείνει άφωνη. Μαζί σου όμως. Κορίτσι μου, δεν ξέρω τι να πω… έχεις ξεφύγει! Στο τέλος θα μείνεις μόνη σα την καλαμιά στον κάμπο! Έλεος πια!», της λέει η Ασπασία αγανακτισμένη.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Λυκούργος ενημερώνει την Ασπασία για την απόφαση του Δημοσθένη. «Ήρθε ο Δημοσθένης από εδώ και μας έκανε μια πολύ δυνατή πρόταση. Υποχωρεί σε οικονομική διαπραγμάτευση. Θέλει λέει να σου αγοράσει ένα σπίτι…», της λέει και συνεχίζει: «Σπιταρόνα θα διεκδικήσουμε. Περίμενε όμως, έχει κι άλλο. Θα σου δώσει και τριακόσια χιλιάρικα εφάπαξ σε μετρητά. Έπειτα, κάθε χρόνο, θα σου δίνει εκατό χιλιάδες…».

Η Ασπασία παραξενεύεται καθώς δεν περίμενε ο Δημοσθένης να είναι τόσο γενναιόδωρος και ρωτάει τον Λυκούργο τι του απάντησε. «Ότι ακούω την πρόταση του, αλλά πρέπει πρώτα να τη συζητήσω μαζί σου. Ασπασία, νομίζω ότι πρέπει να τη δεχτείς. Δεν ξέρω αν έχουμε περιθώρια να πάρουμε κάτι περισσότερο…», της εξηγεί κι εκείνη ζητάει όσα της υπόσχεται ο Δημοσθένης έγγραφα με υπογραφές, καθώς φοβάται μήπως αργότερα κάνει καμιά κωλοτούμπα…