Ο Ιπποκράτης δείχνει στη Ειρήνη το πραγματικό του πρόσωπο…Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Το Ναυάγιο.

Ο λόγος που ο Πέτρος άρχισε να κάνει παρέα με την Ειρήνη ήταν για να συμμετάσχουν εναντίον του Βασιλείου. Εκείνος την έπεισε ότι θα ήταν χρήσιμο να δώσουν συνέντευξη στον Γιώργη, και η κοπέλα βρήκε ασφάλεια και εμπιστοσύνη στα λόγια του. Εμπιστεύτηκε τις συμβουλές του. Όταν της υποσχέθηκε ότι θα την βοηθήσει να ξεπεράσει τους φόβους της σχετικά με τη θάλασσα, κατάλαβε ότι έχει κάποιον που δεν θέλει να τη χάσει από τη ζωή της. Η ίδια εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τον Πέτρο και αναρωτιέται για τα παιχνίδια της μοίρας.

Πρόσφατα, όλα φαινόταν σκοτεινά στη ζωή της και είχε αποκλείσει ακόμη και την επιστροφή στο νησί της, αλλά ο Πέτρος ήρθε να δείξει ότι η ζωή συνεχίζεται. Τα λόγια και οι πράξεις του Πέτρου την γεμίζουν χαρά, καθώς αντιλαμβάνεται την σημασία που έχει κερδίσει στην καρδιά και το μυαλό της. Αν και η Ειρήνη έχει δεχτεί την πρόταση γάμου από τον Ιπποκράτη Πανόπουλο, οι συναντήσεις της με τον Πέτρο αυξάνονται και εκείνος αρχίζει να αποκαλύπτει τα συναισθήματά του.

Ωστόσο, η περίεργη συμπεριφορά του Ιπποκράτη, ιδίως από τη στιγμή που πρόκειται να παντρευτεί την Ειρήνη, συνεχίζεται. Η Ειρήνη αρχίζει να συζητά με τον Πέτρο για πράγματα που την ενοχλούν στη στάση του. Ακόμη και όταν ο λιμενικός αξιωματικός βρίσκει τον Πέτρο και του ζητά να μην ενοχλήσει ξανά τη γυναίκα του, και οι δύο αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Η Ειρήνη ανησυχεί και προσπαθεί να συζητήσει το θέμα με τον άντρα της, αλλά οι δικαιολογίες που της προβάλλει δεν την ικανοποιούν.

Ισχυρίζεται ότι της κάνει κακό και της θυμίζει συνεχώς την ιστορία με το ναυάγιο, απαγορεύοντας της να τον βλέπει. Εκείνη αντιτίθεται και επιμένει ότι δεν ανήκει σε κανέναν, ενώ εκείνος επιδεικνύει την αυστηρή του πλευρά. Ο Πέτρος μαθαίνει για τη συμπεριφορά του Ιπποκράτη και αποφασίζει να βοηθήσει την Ειρήνη, ακόμα και με κίνδυνο για τη ζωή του. Συγκεκριμένα, θα οργανώσει ένα σχέδιο για να την απελευθερώσει από τον σπίτι που την κρατά «όμηρο» και, τελικά, θα το πετύχει.