H Μαρία συνεχίζει να κλαίει και να λέει πως θα καταστρέψει τη ζωή του παιδιού της, ενώ η Μαργαρίτα προσπαθεί να την ηρεμήσει και να την κρατήσει ψύχραιμη.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

«Θα βγει στο φως η αλήθεια…τζάμπα πήγες φυλακή τότε μαμά μου..», λέει η Αθηνά και η Μαργαρίτα θυμάται πως στο βιβλίο περιγράφει και την δική της ζωή. «Και λίγο της Χάιδως και του Λυκούργου..Αφήστε με να πάω να πνιγώ..», συνεχίζει η Μαρία απαρηγόρητη να κλαίει.

Στη συνέχεια επικοινωνούν με τον Λυκούργο μέσω Skype και τον ενημερώνουν ότι ο εκδότης είναι ανένδοτος και θα εκδώσει το βιβλίο. «Θα δω μήπως καταθέσω αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα. Δεν ξέρω αν θα πετύχω κάτι, αλλά μια καθυστέρηση στην έκδοση θα την έχουμε. Μαρία, στο βιβλίο αναφέρεις ονόματα;», ρωτάει ο δικηγόρος και η Μαρία παρόλο που έχει αλλάξει τα ονόματα είναι σίγουρή πως όποιος το διαβάσει θα καταλάβει πως πρόκειται για την ιστορία της Αθηνάς και την δική της.

Ο Λυκούργος επικοινωνεί με τον εκδότη που σκοπεύει να εκδώσει το βιβλίο της Μαρίας, χωρίς την θέληση της, για να τον πείσει να μην το κάνει όμως εκείνος φαίνεται να έχει πάρει την απόφαση του. «Έτσι και κυκλοφορήσει, θα γίνουμε όλοι Ανάστα ο Κύριος..Κι αν όλο αυτό το πάρουν είδηση από την τηλεόραση; Κι αρχίσουν να ρωτάνε τι και πως; Δυο φορές ρεζίλι θα γίνουμε..», σχολιάζει η Χάιδω κι εκείνος δεν θέλει ούτε καν να σκεφτεί κάτι τέτοιο.

Λίγο αργότερα, ο Λυκούργος ενημερώνει την Αθηνά, την Μαρία και την Μαργαρίτα για το βιβλίο: «Μίλησα αλλά τζίφος! Ο τύπος είναι τζόρας, δεν παίρνει χαμπάρι από απειλές. Θα προχωρήσει, λέει, στην έκδοση του βιβλίου..», λέει κι εκείνες πανικοβάλλονται. «Θα δώσω εντολή σε κάποιον συνάδελφο στην Αθήνα να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα έχει αποτελέσματα. Βασίζεται στο χαρτί που έχει στα χέρια του..», συνεχίζει ο δικηγόρος και η Μαρία πιστεύει πως είναι χαμένες.

«Μόνο όταν κυκλοφορήσει το βιβλίο ίσως καταφέρουμε να το μπλοκάρουμε λόγω του περιεχομένου αλλά αφ’ ενός θα είναι αργά, αφ’ ετέρου με τον τρόπο αυτό θα είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι αναφέρεται σε μας..», τους εξηγεί και αποφασίζουν να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά…