Η Γη της Ελιάς: ο Λυκούργος πληροφορείται για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Φίλιππου… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: Εχθρός «φάντασμα»

Ο Πότης αποφασίζει να ζητήσει από τον Στάθη και τον Λυκούργο να γίνουν κι αυτοί κουμπάροι στον γάμο του, κι εκείνοι δέχονται με μεγάλη χαρά. Ταυτόχρονα, ο Αποστόλης λέει στην Άννα ότι θα αναλάβει όλα τα έξοδα του γάμου τους, γεγονός που την συγκινεί βαθιά.
Στο μεταξύ, η Ιουλία προσπαθεί να επικοινωνήσει με την κόρη της, αλλά δεν λαμβάνει απάντηση. Ο Στάθης την παρηγορεί και την προτρέπει να μην εγκαταλείψει την προσπάθειά της να βρει με την κόρη τους.

Από την άλλη, ο Μάνος, αποφασίζει να πάρει δραστικά μέτρα για να βοηθήσει τη Μαρίνα. Παίρνει όλα τα μωρουδιακά ρούχα από το σπίτι, ελπίζοντας ότι αυτή η κίνηση θα την κάνει να νιώσει καλύτερα. Ωστόσο, η Μαρίνα αντιδρά με θυμό και φεύγει από το σπίτι. Στο μεταξύ, ο Λυκούργος πληροφορείται για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Φίλιππου και ανησυχεί ακόμα περισσότερο για τον εχθρό «φάντασμα» που φαίνεται να τους παρακολουθεί, ενώ η Χάιδω, από την πλευρά της, αρχίζει να σκέφτεται αν έχει μερίδιο ευθύνης σε όλα αυτά που συμβαίνουν.

Η Ξένια συμφωνεί να γεννήσει το παιδί του Δημοσθένη, με αμοιβή, και να το παραδώσει με συμβολαιογραφική πράξη σε εκείνον και στην γυναίκα του. Παράλληλα, η Μαργαρίτα πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από άγνωστους, η οποία μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Η Άννα μένει άναυδη με τη γενναιοδωρία του Ισίδωρου, ο οποίος της κάνει ένα τεράστιο χρηματικό δώρο για τον γάμο τους. Παράλληλα, ο Λυκούργος μαθαίνει ότι ο Στάθης γνώριζε για την απόπειρα δολοφονίας του Φίλιππου και γίνεται έξω φρενών. Η Δήμητρα πηγαίνει στο σπίτι του Γιώργη για να τον βοηθήσει με τη μετακόμιση. Ο «ηλεκτρισμός» ανάμεσά τους αυξάνεται ξαφνικά, και χωρίς να σκεφτούν, έρχονται κοντά, αδυνατώντας να αντισταθούν στο πάθος τους.

Η Αρετή πιάνει επ’ αυτοφώρω τη Χρυσούλα τη στιγμή που πουλά την πίτα στον φούρναρη, και εξοργίζεται. Ο Δημοσθένης δίνει την προκαταβολή στην Ξένια για να προχωρήσει η συμφωνία τους και αμέσως μετά, πηγαίνει στον Κωνσταντίνο και του ζητά να συντάξει ένα συμβόλαιο που θα δεσμεύει την Ξένια να του παραδώσει το παιδί μετά τη γέννα. Η Ιουλία προσπαθεί απεγνωσμένα να μάθει περισσότερα για την κόρη της και αποφασίζει να προσλάβει ιδιωτικό ντετέκτιβ. Η αμηχανία ανάμεσα στον Γιώργη και τη Δήμητρα είναι διάχυτη την επόμενη μέρα στο γραφείο.