Το στοιχείο-κλειδί που οδηγεί τον Δημήτρη στον δολοφόνο… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς Παγιδευμένοι

Ο Ανδρέας, ο Δημήτρης και ο Σταύρος υποψιάζονται ότι ο δολοφόνος είναι π Παναγιώτης, όμως για την ώρα δεν μπορούν να το αποδείξουν. Το γεγονός ότι την ώρα που μπήκαν στην αποθήκη εκείνος έσωσε την Άννα από την συγκρατούμενη της, τους μπερδεύει.

Ο Ανδρέας αναρωτιέται αν ο Παναγιώτης είναι ο δράστης ή το θύμα της κατάστασης και ο Δημήτρης του απαντά: «Δεν είναι συνηθισμένος δολοφόνος. Είναι άρρωστος. Υπολογίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Είναι ενθουσιασμένος με αυτό που συμβαίνει».

Αργότερα, καλούν τον Παναγιώτη για ανάκριση, αλλά δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις υποψίες τους, κι έτσι τον αφήνουν ελεύθερο. Ταυτόχρονα, ο Πάνος Βερβερίδης προσλαμβάνει ως δικηγόρο του εγγονού του τον Αλέκο Χατζή.

Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης προσπαθεί να βρει κάποιο στοιχείο-κλειδί που θα του αποκαλύψει την αλήθεια. Και πράγματι σε ένα βίντεο παρατηρεί ότι ο νεαρός δημοσιογράφος δείχνει απαθής μπροστά στο αίμα, παρά το γεγονός ότι έχει δηλώσει πως είναι αιμοφοβικός.

Ο Δημήτρης πηγαίνει να βρει τον Παναγιώτη στην βίλα του παππού του. «Δεν ηχογραφώ τα όσα λέμε. Ξέρω ότι είπες ψέματα ότι δεν αντέχεις το αίμα», του λέει κι εκείνος του απαντά: «Αν μπορούσες να το αποδείξεις δεν θα ήσουν εδώ». «Θα το αποδείξω. Δεν έμεινε πολύ. Μην έχεις αμφιβολία», λέει ο Δημήτρης.

Στη συνέχεια, μαζί με τον Ανδρέα και τον Σταύρο, ανακαλύπτουν από τα αρχεία του πανεπιστημίου ότι τα ψυχολογικά τεστ είχαν σταλεί στα υποψήφια θύματα. Πριν την απαγωγή τους, τα είχε σχεδιάσει ο Παναγιώτης. Έτσι, ο Δημήτρης και ο Ανδρέας πηγαίνουν να τον συλλάβουν.

Ο Βερβερίδης λέει στον Σπύρο να βρει τον εγγονό του και να τον καλμάρει. Ωστόσο, εκείνος τον χτυπά στο κεφάλι και του παίρνει το όπλο. Ο Δημήτρης και ο Ανδρέας, όταν φτάνουν στην βίλα του, τον βλέπουν και ξεκινούν να τον κυνηγούν στον κήπο.

Ο Παναγιώτης πυροβολεί και τραυματίζει τον Ανδρέα, ο οποίος πέφτει αιμόφυρτος στα χέρια του φίλου του. Στη συνέχεια, προσπαθεί να διαφύγει, και ο Δημήτρης τον κυνηγάει.«Σταμάτα, αλλιώς θα ρίξω» φωνάζει ο Δημήτρης και καθώς ο Παναγιώτης προσπαθεί να πηδήξει τον φράχτη, τον πυροβολεί, και εκείνος πέφτει στο έδαφος.

«Καλέστε ασθενοφόρο», φωνάζει ο Δημήτρης στην οικονόμο που παρακολουθεί, ενώ ο νεαρός δημοσιογράφος, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, ειρωνεύεται ακόμα και σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται: «Τελικά, ο καθένας μπορεί να γίνει δολοφόνος». Ο Παναγιώτης τελικά μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου και αφήνει την τελευταία του πνοή.