Ο Αντρέας κρύβει τον Λάζαρο στο βουνό την ώρα που όλη η Άνω Ποριά είναι εν βρασμώ. Ο Αντώνης συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου, ενώ η γιαγιά Ειρήνη οργισμένη, απαιτεί από τον Τηλέμαχο και τον Ανδρέα να τον παραδώσουν στις Αρχές…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να αντιμετωπίσει το νέο κακό, αλλά είναι πια αργά. Η Βασιλική έχει χάσει τον εαυτό της και ζητά απελπισμένα εκδίκηση από τον Μαθιό, ο οποίος προσπαθεί να διαχειριστεί τον πόνο του με διαφορετικούς τρόπους. Η αποκάλυψη της κρυψώνας στην οποία ζει τις τελευταίες μέρες ο Λάζαρος είναι η σπίθα που θα οδηγήσει σε πυρκαγιά για τους Βρουλάκηδες και τους Σταματάκηδες.

Αυτή η πυρκαγιά φουντώνει ακόμη περισσότερο όταν η Θοδώρα, συγκλονισμένη από τη νέα τραγωδία που τη βρίσκει, φτάνει στην πόρτα της Μαρίνας για να της αποκαλύψει την δυσάρεστη αλήθεια. Επιθυμώντας να ξεφύγει από την κατάρα που την κυνηγά, η Θοδώρα παραδέχεται ότι η ίδια ξεκίνησε τις φήμες κατά του Πέτρου, υποστηρίζοντας πως εκείνος ήταν ο δολοφόνος του Στεφανή, και μάλιστα προσπάθησε να μιλήσει στον αστυνόμο.

Αυτό το γεγονός ανοίγει ξανά την πληγή που η Μαρίνα προσπάθησε να κλείσει και την πληγώνει ακόμη περισσότερο αυτή τη φορά. Το γεγονός ότι ο Αντώνης γνώριζε την αλήθεια, αλλά την κράτησε κρυφή από εκείνη, την πονάει βαθιά. Και ο Αστέρης, όμως είναι σε κατάσταση απογοήτευσης από την αποκάλυψη ότι η μητέρα του γνώριζε το έγκλημα που διέπραξε ο Μαθιός και τον βοήθησε να το κρύψει όλο αυτόν τον καιρό.

Νιώθει ότι οι δύο άνθρωποι που ήταν πιο κοντά του, η μάνα του και ο αδερφός του, τον έχουν διαλύσει και έχουν καταστρέψει την ευτυχία που θα μπορούσε να έχει με την Αργυρώ. Ειδικά η Καλλιόπη που τον ωθούσε συνεχώς κατά του Πέτρου και τελικά τον οδήγησε στον φόνο.

Ενώ γνώριζε την αλήθεια, τον άφηνε να ταλαιπωρείται από τις τύψεις και δημιούργησε ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ του και της Αργυρώς, στερώντας του τον ίδιο του το γιο. Συγκλονισμένος, αποφασίζει να λύσει ό,τι τον δένει με τους Σταματάκηδες.

Ο Μαθιός και η Βασιλική προσπαθούν μάταια να τον πλησιάσουν και να τον ηρεμήσουν. Ο Αστέρης, σαν αγρίμι, αποκηρύσσει την οικογένειά του και, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, ζητά από τη Στέλλα να εκτελέσει όλα τα απαραίτητα νομικά βήματα για να λάβει το μερίδιο της περιουσίας που του ανήκει και να φύγει με την Αργυρώ και τον Πετράκη για την Αυστραλία.