Όπως ήδη σας έχουμε αποκαλύψει, ο Πάνος Βερβερίδης, κυριευμένος από τον πόνο και την οργή, ζητάει από τον Αλέκο Χατζή να κάνει τα πάντα για να εκδικηθεί τον Δημήτρη, καθώς εξαιτίας του έχασε τον μονάκριβο εγγονού του, Παναγιώτη.

Μάλιστα, ο επιχειρηματίας είναι σίγουρος ότι ο εγγονός του δεν ήταν ο δολοφόνος, γεγονός που κάνει ακόμα μεγαλύτερη την οργή του και την δίψα για εκδίκηση. Όπως θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια της σειράς «Παγιδευμένοι», ο Αλέκος Χατζής εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να καταστρέψει τον Δημήτρη.

Φροντίζει για την εξαφάνιση του δεύτερου κάλυκα από το όπλο του Ανδρέα, προκειμένου να ενοχοποιήσει τον Δημήτρη. Στόχος του είναι να αποδείξει ότι ο εισαγγελέας πυροβόλησε κατευθείαν και δεν έριξε προειδοποιητική σφαίρα στον αέρα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος.

Στο μεταξύ, ο Σταύρος αποφασίζει να κλείσει την υπόθεση, αλλά ο Αλέκος καταφεύγει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά. Εκεί, ζητά από τον επιθεωρητή Καρέλη να αναλάβει την υπόθεση, κατηγορώντας τον Δημήτρη και τον Ανδρέα για κατάχρηση εξουσίας. Ο επιθεωρητής αποφασίζει να ερευνήσει αν ο θάνατος του Παναγιώτη προήλθε με δόλο από τον Δημήτρη.

Απομακρύνει λοιπό τον Δημήτρη, τον Ανδρέα και τον Σταύρο από την υπόθεση, μαθαίνοντας για τη φιλική σχέση τους. Παράλληλα, αναστέλλει τους δύο πρώτους, προκαλώντας σοκ τόσο στον Δημήτρη όσο και στον αστυνόμο. Βλέποντας την καριέρα τους να καταστρέφεται, καταρρακώνονται, ενώ ο επιθεωρητής Καρέλης αναθέτει την υπόθεση στην Αγγελική.

Παράλληλα, η Άννα στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον σύζυγό της και θέλει να βοηθήσει στις έρευνες για να αποδείξει την ενοχή του Παναγιώτη για τα εγκλήματα αλλά και την αθωότητα του Δημήτρη για τον θάνατό του. Έτσι μαζί με την υπόλοιποι ομάδα πραγματοποιούν κρυφές έρευνες.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv, ο Αλέκος απολαμβάνει την καταστροφή του Μαρκέτου και του Ανδρέα, γιορτάζοντας την πρώτη του νίκη. Λίγο καιρό μετά, ωστόσο, ο Δημήτρης, ο Ανδρέας και ο Σταύρος με επιμονή ανακαλύπτουν κάτι που αν το αποδείξουν μπορεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα.