Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια: Όσο περνάει ο καιρός η Αθηνά και η Μαργαρίτα ανησυχούν όλο και περισσότερο συμπεριφορά της Φιλιώς. Η μικρούλα κλείνεται στο δωμάτιό της και ζωγραφίζει δυσάρεστες και σκοτεινές εικόνες. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: Ο Δημοσθένης κυκλοφορεί την ερωμένη του στην Αρεόπολη…

Στο μεταξύ, η Αφροδίτη αποφασίζει να πάει έξω για φαγητό με τον Αποστόλη, όμως ο Χρήστος φαίνεται να δείχνει αδιαφορία. Ο Ορέστης ανοίγεται στη Δήμητρα, εξηγώντας πως κατανοεί τη στάση της και δεν πρόκειται να την πιέσει για μια σχέση που εκείνη δεν είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Το γλυκό του κουταλιού, με βάση την ελιά, κάνει τρελές πωλήσεις και η Ασπασία πετάει στα σύννεφα.

Παράλληλα, η Βασιλική αντιλαμβάνεται ότι η συνταγή της μητέρας της για την βραβευμένη σπανακόπιτα έχει διαρρεύσει. Η Αθηνά προτείνει στη Φιλιώ να επισκεφτούν μαζί έναν παιδοψυχολόγο, όμως, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, το παιδί απορρίπτει αυτήν την ιδέα. Τέλος, ο Πότης, αποφασισμένος κάνει το μεγάλο βήμα και ζητά από την Άννα να παντρευτούν.

Μετά τη σοκαριστική αποκάλυψη ότι η Ειρήνη δεν δικό του παιδί, ο Δημοσθένης ξεκαθαρίζει την θέση του για την ανατροφή της. Σύντομα, αποφασίζει να βγει για φαγητό στην ταβέρνα, συντροφιά με μια άγνωστη γυναίκα που ονομάζεται Ξένια (Άντρεα Χάννα). Αυτή η εξέλιξη προκαλεί κουτσομπολιά καθώς όλοι καταλαβαίνουν ότι ανάμεσα στον Δημοσθένη και την Ξένια έχει δημιουργηθεί μια σχέση.

Την ίδια ώρα, η Αρετή πιέζει την Ασπασία να μοιραστεί μαζί της τις ανησυχίες που την ταλαιπωρούν. Ωστόσο, η εκείνη διστάζει και ντρέπεται να αποκαλύψει το ένοχο μυστικό που κρύβει μέσα της. Ταυτόχρονα, η Ασπασία δεν μπορεί πλέον να αντέξει τη ψυχρή στάση του Δημοσθένη απέναντί της και αποφασίζει να τον ρωτήσει ανοικτά ποια θα είναι η σχέση τους στο μέλλον, κι εκείνος εκρήγνυται. Στο μεταξύ, ο Λυκούργος πληροφορείται ότι ο Δημοσθένης κυκλοφορεί την ερωμένη του στο χωριό, και ενημερώνει τον Στάθη.