Ο Αντρέι, πριν φτάσει στη Μάνη, ήταν σιωπηλός όσον αφορά το παρελθόν του. Προτιμά να μην μιλά για τη ζωή του, αλλά είναι ξεκάθαρο, σε όσους τον υποστηρίζουν, ότι κουβαλά μια βαθιά πληγή που τον βασανίζει. Τώρα το όραμα της Θεοφανώς φέρνει στο φως τις πληγές του, ενώ οι αποκαλύψεις που προκύπτουν τον συγκλονίζουν. Αν και τον καταρρακώνουν, θέλει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στην φιλία τους.

Συγχρόνως, η Δαμιανή προσπαθεί να δώσει συμβουλές στον Μάρκο σχετικά με τη σχέση του με τη Θεοφανώ, όμως όπως είναι αναμενόμενο έχουν διαφορετικές απόψεις. Από τη μεριά της, η Θεοφανώ, απογοητευμένη από τη συμπεριφορά του Μάρκου και το γεγονός ότι πάλι δεν τηρεί τις υποσχέσεις του, ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Φρίξο. Ωστόσο, ο Μάρκος δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη, επομένως, τίποτα δεν θα κυλήσει όπως είχε προγραμματιστεί…

Κυριευμένος από το πάθος του και εξοργισμένος από το γεγονός ότι η Θεοφανώ είναι έτοιμη να παντρευτεί τον Φρίξο, ο Μάρκος παίρνει μια μεγάλη απόφαση που έρχεται ως έκπληξη, καθώς ανέκαθεν απεχθανόταν τη συμπεριφορά του πατέρα του, Μιχαήλ, έναντι της μητέρας του, της Αναστασίας!

Επαναλαμβάνοντας ακριβώς την ίδια κίνηση λίγο πριν την τέλεση του μυστηρίου, ανακοινώνει μπροστά σε όλους ότι χρήζει τη Θεοφανώ συγκριά του! Η Μεταξία, βλέποντας τις υποψίες της να επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο, εξοργίζεται και ζητά καταφύγιο στους γονείς της, στον πύργο των Γερακάρηδων.

Για να επιστρέψει στους Λασκαραίους, θέτει έναν όρο που ο Μάρκος αρνείται να δεχτεί. Η άρνησή του όμως οδηγεί σε σύγκρουση μεταξύ των δύο οικογενειών, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη που είχε διαμορφωθεί ανάμεσά τους. Λασκαραίοι και Γερακάρηδες βαδίζουν στην κόψη του ξυραφιού. Μετά την απροσδόκητη αυτή κίνηση του Μάρκου, η Θεοφανώ νιώθει πιο εγκλωβισμένη από ποτέ.

Χρησιμοποιώντας την ευκαιρία, η Δαμιανή προσπαθεί να πείσει όλους ότι η Θεοφανώ πρέπει να φύγει από τον πύργο μετά τη γέννα, αλλά δεν βρίσκει υποστηρικτές. Μια συζήτηση μεταξύ του Μάρκου και του Αντρέι φέρνει τους δύο άντρες στα όριά τους, καθώς ο Μάρκος εξοργίζεται αντιλαμβανόμενος το ενδιαφέρον του Ρώσου για την αγαπημένη του.

Στον πύργο των Γερακάρηδων, που τρίζει συθέμελα από τη συμπεριφορά του Μάρκου και τον θυμό της Μεταξίας, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, ξεκινά ένας παράνομος δεσμός. Ο Μισέλ Ντε Μποφόρ φαίνεται να κατακτά την καρδιά της Σκεύως, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές και των δύο, εάν η ερωτική τους σχέση γίνει αντιληπτή.