Ο Τάσος ντυμένος-στολισμένος περνά από το μαγαζί της Αρετής: «Ντύθηκα κάπως καλά, γιατί θέλω να σε πάρω να πάμε να φάμε. Έχω κάτι σοβαρό να σου πω». Αφού πηγαίνουν σε ένα κουτουκάκι και ο Τάσος της κάνει έναν πρόλογο, περνάει στο ψητό:

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

«Λέω να το τολμήσουμε. Τι θα έλεγες να γίνεις γυναίκα μου; Θέλεις;», της προτείνει και η Αρετή πετάει από την χαρά της: «Ναι, Τάσο μου! Θα σε πάρω νόμιμο στεφάνι μου και Θα σκάσουν οι εχθροί μας!».

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Λυκούργος καλεί τον Δημοσθένη στο γραφείο του και του ανακοινώνει: «Η Ασπασία μαζί με την αγωγή διαζυγίου που θα υποβάλουμε θα διεκδικήσει και ότι δικαιούται από την περιουσία..», του λέει και ο Δημοσθένης του ζητάει να του πει λεπτομέρειες:

«Έχε υπόψη σου ότι δικαιούται τα μισά απ΄ όσα αποκτήθηκαν μετά τον γάμο. Το έψαξα και ξέρω ότι τα πολλά λεφτά τα έκανες μετά τον γάμο σας. Οπότε, απ΄ αυτά θα σου πάρει τα μισά..», του εξηγεί.

«Μάθε λοιπόν κι εσύ ότι συναινετικό διαζύγιο δεν έχει! Πάμε σε αντιδικία! Όσο για το αν θα μου πάρει τη μισή περιουσία, αυτό το λες εσύ», του απαντά ο Δημοσθένης κι εκείνος του λέει να ρωτήσει όποιον δικηγόρο θέλει. «Εννοείται ότι θα μιλήσω με τους δικηγόρους μου.. Χαιρετώ!» απαντάει προβληματισμένος, αλλά και έξαλλος ο Δημοσθένης και φεύγει.

Την ώρα που η Αθηνά ετοιμάζεται για την βόλτα της στο Πόρτο Κάγιο με τον Τζον, στο μυαλό της Φιλιώς γυρίζουν τα λόγια της Αθηνάς. «Μια χαρά και ξύπνησα γεμάτη κέφι για βόλτες. Τι λες να πάμε στο Πόρτο Κάγιο;».

Έτσι, όταν εκείνη πηγαίνει να την χαιρετήσει για να φύγει η Φιλιώ προσποιείται ότι της πονάει η κοιλιά. Αμέσως τηλεφωνεί στον Τζον και ακυρώνει το ραντεβού τους κι εκείνος φυσικά δείχνει κατανόηση.