Ο Ρουσσέας έχοντας υποψίες ότι κάποιος μπαίνει κρυφά μέσα στο σπίτι στήνει παγίδα για να βεβαιωθεί. «Βάζω αυτό το χαρτάκι κάτω – κάτω, δύο δάχτυλα απ’ το πάτωμα… ώστε αν ανοίξει κάποιος την πόρτα, να πέσει!», λέει στην Τούλα, η οποία αναρωτιέται τι θα συμβεί αν δει το χαρτάκι. «Αν το δει, θα προσπαθήσει να το ξαναβάλει, αλλά αποκλείεται να θυμηθεί την θέση με ακρίβεια.. Το βάζω πολύ χαμηλά. Μπορεί να το βάλει πάνω απ’ την κλειδαριά, ή κάπου εκεί γύρω…», της εξηγεί…

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Στο μεταξύ, ο Κουράκος πηγαίνει στο μαγαζί της Αρετής για να την προειδοποιήσει: «Άκου, μπορεί να σε απάλλαξε το δικαστήριο την πρώτη φορά, αν όμως ξαναπάς με την ίδια κατηγορία από τον ίδιο μηνυτή, δεν θα μπορέσεις να ισχυριστείς ότι ενεργούσες εν βρασμώ! Θα θεωρηθείς υπότροπη και θα την πληρώσεις και για την προηγούμενη φορά…», της λέει κι εκείνη τον ευχαριστεί για την ενημέρωση.

Η Αμαλία έπειτα από την επίσκεψη της στο σπίτι της Αθηνάς, προσπαθεί να βγει από πάνω. «Με χαιρετάς μπροστά στους εργάτες ευγενέστατα ενώ προχθές με πέταξες έξω από το σπίτι σου;», ρωτά την Αθηνά στον ελαιώνα.

«Σοβαρά; Σε πέταξα έξω απ’ το σπίτι μου γιατί;; Έτσι, επειδή τρελάθηκα;; Θυμάσαι τι ήρθες και μου ‘πες;; Μου κάνεις πλάκα, έτσι; Δεν ήρθες και με κατηγόρησες ότι βάζω λόγια στον Ισίδωρο για σένα;», την ρωτά και η Αμαλία ισχυρίζεται πως πήγε για να λήξει η έχθρα μεταξύ τους. «Πας να με βγάλεις τρελή, για να μην τα προλάβω στον Ισίδωρο;», συνεχίζει η Αθηνά και η Αμαλία της με ύφος της απαντά: «Αν μπορείς, απόδειξε το αντίθετο!!»

Η Ασπασία συναντά κρυφά τον Τάσο για να του ζητήσει να πάει με τα νερά της Αρετής. «Στη Μάνη έχουμε και άγραφους νόμους και μη κάνεις το κορόιδο! Έχεις κι εσύ τη φωλιά σου λερωμένη και το ξέρεις! Δεν ήταν και λίγη η ξεφτίλα που έφαγε! Μη ρίχνεις λοιπόν λάδι στην φωτιά κι άστην να το ξεχάσει!», του τονίζει κι εκείνος συμφωνεί:

«Εντάξει Ασπασία, ό,τι πεις. Έτσι κι αλλιώς εγώ φεύγω σε μία ώρα με τη γυναικούλα μου για Βενετία! Θα κάτσω κάνα μήνα εκεί! Εσύ φρόντισε, όταν γυρίσω, να μη με ξαναενοχλήσει!», της απαντά και δίνουν τα χέρια.

Ωστόσο, όταν η Ασπασία επιστρέφει στο μαγαζί της Αρετής της ξεφουρνίζει ότι ο Τάσος φεύγει στη Βενετία για δεύτερο ταξίδι του μέλιτος με την γυναίκα του. «Πλάκα κάνεις! Α, το κτήνος! Στη Βενετία; Που να πέσουν μέσα στα κανάλια να πνιγούνε! Θέλω να πεθάνω τώρα!», ουρλιάζει έξαλλη η Αρετή.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Χρήστος ανήσυχος για ότι θα ακολουθήσει προειδοποιεί την Αριάδνη ότι η επόμενη κίνηση του πατέρα της θα είναι να την παρακολουθήσει. «Και τι θες να κάνουμε; Να πάψω να σε βλέπω; Εμένα δε με νοιάζει. Εσένα;», τον ρωτά κι εκείνος της απαντά ότι δεν τον ενδιαφέρει ούτε ο Στάθης, ούτε ο θείος του ο Λυκούργος, ούτε κανείς άλλος.

«Αριάδνη… τις τελευταίες μέρες το σκέφτομαι συνέχεια» της λέει κοιτώντας την στα μάτια και συνεχίζει: «Θα χωρίσω με την Αφροδίτη!», της υπόσχεται και η Αριάδνη νιώθει να της κόβεται η ανάσα από την χαρά.