Σασμός: Ο Αντρέας αποφασίζει να αναθεωρήσει τη στρατηγική του με σκοπό να παραπλανήσει την οικογένειά του, ενώ ταυτόχρονα ο Νικηφόρος αντιμετωπίζει τη δυσκολία να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της ζωής του. Η ξαφνική ανακάλυψη του πτώματος του Ευθύμη προκαλεί ανησυχία σε όλους…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Σασμός: Η απόφασή του να φύγει από το χωριό αφήνει τη Βασιλική και τον Μαθιό ερωτηματικά

Ο θάνατος της Έλενας συγκλονίζει τον Γιώργο και αμέσως ο νους του αρχίζει να γεμίζει υποψίες σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκεται ο Ευθύμης Φαρμάκης.

Παράλληλα, κατηγορεί τον εαυτό του για το γεγονός ότι δεν κατόρθωσε να την προστατέψει όπως έπρεπε, όταν του είπε πως επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, η επιστροφή του Αντρέα στην Άνω Ποριά προκαλεί ακόμα περισσότερα προβλήματα στις ήδη εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων. Ούτε οι απειλές της Μαρίνας ούτε η απόπειρα του Αστέρη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους καταφέρνουν να καταλαγιάσουν την οργή του Αντρέα.

«Ξέρω πως με τον αδελφό μου έχεις προηγούμενα αλλά μη με υποτιμάς, Αντρέα. Αν πειράξεις εμένα ή την οικογένειά μου θα με βρεις απέναντί σου», θα του ξεκαθαρίσει, ενώ την ίδια στάση θα κρατήσει και ο Μαθιός, απέναντί στον Αντρέα που έχει βάλει στόχο να διαλύσει τα πάντα. Ο Νικηφόρος βρίσκεται σε μια απόγνωση που τον πνίγει, περικυκλωμένος από παντού και φτάνει στον παπα-Μιχάλη για να ακολουθήσει την μόνη λύση που απομένει. ι αυτή δεν είναι άλλη από το να πάει στον γέροντα Φιλόθεο στο μοναστήρι για να του μιλήσει και να βάλει σε τάξη όλα όσα τον βασανίζουν.

Η απόφασή του να φύγει από το χωριό αφήνει τη Βασιλική και τον Μαθιό ερωτηματικά καθώς δεν ξέρουν που βρίσκεται και ανησυχούν. Στο μεταξύ, ο Γιώργος εξακολουθεί να καταβάλλει προσπάθειες να ξεπεράσει τον πόνο και την ενοχή που αισθάνεται για τον ρόλο του στη δολοφονία της Έλενας και μιλάει με τη Θοδώρα για τις σκέψεις του. Παράλληλα, η Σοφία αποφασίζει να φύγει για τη Μασσαλία, αφήνοντας πίσω τη Στέλλα και τον Τάσο, που δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν την αποχώρησή της.

Πατέρας και κόρη αποφασίζουν να ξεκινήσουν από την αρχή, βρίσκοντας ένα νέο σπίτι για να χτίσουν νέες αναμνήσεις. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Αντρέας καταστρώνει ένα σκοτεινό σχέδιο με σκοπό να εκδικηθεί τους Σταματάκηδες. Αποφασίζει να αποδείξει σε όλους ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στο γάμο της ανιψιάς του με τον Σταματάκη, με τον όρο να μην του ζητήσουν να συμμαχήσει για σασμό ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Η Αργυρώ και η Μαρίνα, παρά την αλλαγή στη συμπεριφορά του Αντρέα, παραμένουν επιφυλακτικές, ενώ η γιαγιά Ειρήνη απευθύνεται στον παπα-Μιχάλη για συμβουλές. Παράλληλα, η αστυνομία ανακαλύπτει το πτώμα του Φαρμάκη στη θάλασσα, και οι έρευνες αλλάζουν κατεύθυνση. Πλέον καλούνται να ανακαλύψουν ποιος ήταν αυτός που τον δολοφόνησε. «Ακόμα και από τον άλλο κόσμο θα τρίβει τα χέρια του που εμείς τον είχαμε για ζωντανό κι εκείνος έχει φύγει. Για μια ακόμη φορά μας ξεγέλασε ο άτιμος», θα πει ο Αντώνης που ήθελε όσο τίποτα άλλο να τον δει να σαπίζει στη φυλακή.

Ο Αντρέας, από την άλλη, συνεχίζει να παριστάνει τον μετανιωμένο, αλλά η Καλλιόπη και ο Μαθιός δεν πείθονται. Μια συνάντηση της Καλλιόπης με τη γιαγιά Ειρήνη αποκαλύπτει νέα μυστικά που για χρόνια κρατούνταν κρυφά. Τέλος, σύμφωνα με το TiVi σίριαλ, ο Αστέρης και η Αργυρώ αποφασίζουν να κάνουν ανοιχτό αρραβώνα και να ξεκινήσουν και πάλι τις ετοιμασίες για τον γάμο τους, ενώ, ο Νικηφόρος επιστρέφει στην Άνω Ποριά και δείχνει ξεκάθαρα την αλλαγή στη συμπεριφορά του.