Τα νέα για την επανασύνδεση της Βασιλικής με τον Φίλιππο γίνονται σύντομα γνωστά και η Αριάδνη χαίρεται ιδιαίτερα.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

«Τα καλύτερα νέα! Όλο το χωριό έλεγε πως ο Φίλιππος κι η Βασιλική ήταν ζευγάρι πρότυπο! Και πολύ ερωτευμένο! Ήταν κρίμα να χωρίσουν..», λέει στο Στάθη, ο οποίος συγκινείται για τον τρόπο που μιλάει για την Βασιλική.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Αμαλία πηγαίνει στον ελαιώνα για να μαζέψει ελιές, αλλά ο Μάνος εξακολουθεί να πιστεύει πως στην πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει και το λέει στον πατέρα του.

Ο Λυκούργος τηλεφωνεί στην Μαργαρίτα για της πει ότι το βράδυ θα κάνουν έκπληξη στην Χάιδω που έχει τα γενέθλια της και θέλει να δώσει το παρών κι εκείνη.

Η Δήμητρα φεύγει για την αποστολή της στην Σπάρτη και ο Κουράκος την παρακολουθεί από απόσταση. Ωστόσο εκείνη τον αντιλαμβάνεται, θυμώνει, όμως συνεχίζει να οδηγεί.

Η αστυνόμος φτάνει στο σπίτι του Ρουσσέα παρκάρει και κατευθύνεται στο φυλάκιο, ενώ ο Κουράκος κάνει αναστροφή και φεύγει. Λίγη ώρα αργότερα, ο Ρουσσέας ετοιμάζεται να φύγει για δουλείες και στην πύλη λέει στην Δήμητρα:

«Πετάγομαι σε κάτι δουλειές.. Θα έρθει ένα αμάξι σε λίγο, θα φέρει κάποια πράγματα για μένα. Θα τα παραλάβει η γυναίκα μου.. θα το αφήσετε να περάσει, χωρίς έλεγχο». Πράγματι το αυτοκίνητο φτάνει και ο Λάμπρος καθυστερεί λίγο να ανοίξει την πόρτα για να μπορέσει η Δήμητρα να φωτογραφίσει τον οδηγό…

Πίσω στην Αρεόπολη, ο Δημοσθένης επισκέπτεται τον Λυκούργο στο γραφείο του για να του ανακοινώσει την απόφαση του σχετικά με το διαζύγιο του.

«Πες στην Ασπασία πως θα της αγοράσω ένα σπίτι και θα της δώσω και 300 χιλιάδες ευρώ, μετρητά. Και κάθε χρόνο θα της δίνω 100 χιλιάδες για να ζει πλουσιοπάροχα!», του λέει κι ο δικηγόρος του απαντά:

«Κοίτα, από μεριάς μου ακούγεται μια πολύ τίμια οικονομική διαπραγμάτευση. Αλλά την τελική απόφαση θα την πάρει η Ασπασία. Άρα της το μεταβιβάζω και ξαναμιλάμε..»

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Τζον δεν χάνει την ευκαιρία να ξανά πάει στο σπίτι της Αθηνάς, λέγοντας της ότι η παρανομία τον εξιτάρει.

«Δέχτηκα πρόσκληση τώρα που η Φιλιώ είναι στο σχολείο κι η Αναστασία στα κτήματα. Κι εννοείται πρέπει να φύγω, πριν εμφανιστούν!», της λέει χαριτολογώντας κι εκείνη του εξηγεί πως έχει η κατάσταση.

«Δεν με ενοχλεί καθόλου! Απλά μου αρέσει να σε πειράζω! Μίλησες τελικά χτες βράδυ με τη μητέρα σου;», την ρωτά και όταν η Αθηνά τον ενημερώνει ότι θα πρέπει να πάει στο Σούνιο εκείνος της λέει να πάνε μαζί.

«Απαπα, ντρέπομαι! Ως τι θα σε παρουσιάσω;», αναρωτιέται η Αθηνά. «Ως φίλο! Πάρε και τη Μαργαρίτα μαζί, για να νιώσεις πιο άνετα.. να μην πάμε οι δύο μας…», της προτείνει…

Την ίδια ώρα, η Μαργαρίτα επιστρέφει στο σπίτι της και κοκαλώνει βλέποντας την Φιλιώ να περιμένει στην εξώπορτα με την σχολική της τσάντα. «Φιλιώ μου; Πως έφτασες μέχρι το Οίτυλο;», την ρωτά.

«Πήρα ταξί.. το πλήρωσα με το χαρτζιλίκι μου», της απαντά και η Μαργαρίτα την ρωτάει γιατί δεν γύρισε στο σπίτι της. «Πήγα, αλλά είδα το αμάξι του κύριου Τζον παρκαρισμένο απέξω», της εξηγεί το παιδί κι εκείνη της λέει ότι θα είχαν κάποια επαγγελματική συνάντηση.

«Θέλω να μείνω εδώ μαζί σας μέχρι να φύγει αυτός ο κύριος, και να γυρίσει στην Αμερική. Δεν θέλω να είμαι στο σπίτι της μαμάς.. Την ενοχλώ, της είμαι βάρος…», λέει με δάκρυα στα μάτια η Φιλιώ και η Μαργαρίτα βουρκωμένη την αγκαλιάζει σφιχτά…