Η σχέση Αμαλίας Αθηνάς ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί

Η εγκυμοσύνη της Ιουλίας πέφτει σαν κεραυνός στην Αριάδνη Αριάδνη, που δεν χάνει την ευκαιρία να ξεσπάσει άσχημα στην μητέρα της. Οι αποκαλύψεις έχουν καταρρακώσει την Ειρήνη, η οποία εκμυστηρεύεται στον Φίλιππο και στη Βασιλική ότι δεν είναι πραγματική κόρη του Δημοσθένη και βρίσκει παρηγοριά δίπλα τους, καθώς νιώθει πως όλα αυτά τα χρόνια ζούσε μέσα σε ένα ψέμα.

Σε μια στιγμή φόρτισης, ο Φίλιππος είναι έτοιμος να αποκαλύψει στην Ειρήνη ότι είναι ετεροθαλής αδελφός της, αλλά τελικά δεν το κάνει. Από την άλλη, ο Δημοσθένης ενημερώνει τον Λυκούργο ότι δεν σκοπεύει να δώσει διαζύγιο στην Ασπασία και τον προειδοποιεί ότι, αν τον προκαλέσουν, θα αποκαλύψει όλα τα μυστικά της συζύγου του.

Παράλληλα, η Άννα δέχεται την πρόταση από το μπουζουξίδικο, προκαλώντας ταραχή στον Πότη, ο οποίος προσπαθεί να την αποτρέψει, όμως η ίδια είναι ανυποχώρητη. Ο Κουράκος, πιο ερωτευμένος από ποτέ, πείθει τη Δήμητρα να πάει κάποια από τα ρούχα της στο σπίτι του, προτείνοντας να κοιμάται εκεί κάποια βράδια.

Καθώς η παρεξήγηση ανάμεσα στην Αμαλία και την Αθηνά συνεχίζεται, η σύζυγος του Ισίδωρου, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, αποφασίζει να της κάνει ένα όμορφο δώρο, προκειμένου να αποκαταστήσει τη σχέση τους, όμως εκείνη παραμένει επιφυλακτική.