Στη σειρά “Σασμός“, η ένταση στην Άνω Ποριά κορυφώνεται με μια αναπάντεχη έκρηξη στο σπίτι του Μαθιού και της Βασιλικής, που αναστατώνει όλο το χωριό. Ο Αντώνης εντείνει τις έρευνες για να βρει τον δράστη του φόνου του Λάζαρου, ενώ η Βασιλική προετοιμάζεται να ομολογήσει, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το φονικό.

Η Αργυρώ, εξοργισμένη με τον Αστέρη για την αρνητική του αντίδραση στο τελεσίγραφο που της έθεσε, αποφασίζει να του ζητήσει να χωρίσουν. Είναι αποφασισμένη να απομακρυνθεί από τους Σταματάκηδες και να μεγαλώσει μόνη της τον γιο της, αν και αυτό σημαίνει μεγάλο πόνο και δυσκολίες για εκείνη. Ο Αστέρης, από την άλλη πλευρά, παραμένει αμετακίνητος στην απόφασή του να μείνει στο πλευρό της οικογένειάς του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αγνοώντας τις απαιτήσεις της Αργυρώς.

Ο Αντώνης και η Μαρίνα προσπαθούν να πείσουν την Αργυρώ να επανασυνδεθεί με τον Αστέρη, αλλά δεν γνωρίζουν τους αληθινούς λόγους πίσω από τον χωρισμό τους. Παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειές τους, φαίνεται πως η Αργυρώ είναι αποφασισμένη και δεν αναθεωρεί την απόφασή της.