Το Μυστικό της Πεταλούδας Open: Ο Θέμης λέει στην Εύα ότι σχεδιάζει να αφήσει το πανεπιστήμιο και να επιστρέψει στην Αθήνα, θέλοντας να πάρει τη Χριστίνα μαζί. Η Εύα προσπαθεί να τον πείσει να μην την πάρει μαζί του και ο Θέμης αφήνει την απόφαση στα χέρια της Χριστίνας…. Όλα όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς του Open.

Την ίδια στιγμή, η Ειρήνη ρωτάει τον Αρίστο για μια φωτογραφία με το σταυρουδάκι της. Κατόπιν, ανακοινώνει στην Εύα ότι θα ψάξει για τη Δέσποινα, όταν η Σοφία κάνει μια απροσδόκητη αποκάλυψη στην Ειρήνη.

Ο Χριστόφορος πλησιάζει τον Αντρέα για ένα ταξίδι στην Αθήνα, αλλά η Εύα τους ενημερώνει ότι ο Μάρκος έχει εξαφανιστεί από το νοσοκομείο. Η Ειρήνη επισκέπτεται το τμήμα για να μιλήσει με τον Στέφανο που έχει ενημερωθεί για την κατάσταση. Καταφθάνοντας ο Γιάννος, υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή, αλλά ο Στέφανος του επιτίθεται.
Η Εύα επιστρέφει στο σπίτι αναμένοντας τα νέα από τον Χριστόφορο, ενώ η Χριστίνα την ρωτάει για τη Δέσποινα αν όντως ζει.
Τέλος, η Σοφία είναι έτοιμη να μοιραστεί τα πάντα με την Ειρήνη σχετικά με την υιοθεσία της Δέσποινας, αν και ο Αρίστος προσπαθεί να την πείσει να μην το κάνει.