Η παραλία επόμενα επεισόδια: Ο Διονύσης αρχίζει σιγά σιγά να συνέρχεται και να ξαναβρίσκει τον εαυτό του, ενώ το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις Αρχοντάκη συναντούν σοβαρά εμπόδια τον οδηγεί στην απόφαση να επιστρέψει στο γραφείο, κάτι όμως που δεν αρέσει και τόσο στον γιο του. Έτσι, δημιουργούνται εντάσεις ανάμεσα σε πατέρα και γιο…

Μια ξαφνική απόφαση του Παύλου μάλιστα ανατρέπει τις ισορροπίες στην οικογένεια, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα όμως ο Διονύσης βελτιώνει τις ψυχραμένες εδώ και καιρό σχέσεις του με τον Γράντο, επαναπροσδιορίζοντας την «επαγγελματική» τους σχέση με νέα δεδομένα και καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας.

Ο Λοΐζος φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του κουνιάδου του και έτσι αρχίζει να εμπλέκεται ενεργά στις σκοτεινές και παράνομες υποθέσεις που αφορούν την οικογενειακή επιχείρηση του Παπαγιαννάκη. Παράλληλα, ο Διονύσης ακόμα παλεύει για την έγκριση της πολεοδομίας και την ανέγερση του ξενοδοχείου τους, αλλά χωρίς καμία τύχη.

Η καθυστέρηση αυτή και η συνεχής απόρριψη από τους φορείς τον κάνουν να αντιληφθεί ότι ενδεχομένως να υπάρχουν «εξωτερικοί παράγοντες» που παρεμποδίζουν τις υποθέσεις του. Μια απρόοπτη συνομιλία ανάμεσα στον Καραχάλιο και τον Νικήτα φέρνει στο φως ύποπτες υποθέσεις του παρελθόντος, που μάλλον κανείς δεν γνωρίζει στο χωριό σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα.

Οι Απόκριες πλησιάζουν, και όλοι, κάτοικοι και χίπηδες, ετοιμάζονται να τις γιορτάσουν… Οι χίπηδες μάλιστα διοργανώνουν, όπως συνηθίζουν, πάρτι στο «Mermaid», Οι μάσκες μάλιστα που φορούν οι περισσότεροι στα Μάταλα φαίνεται να λειτουργούν ως προσωπεία για την απόκρυψη των σκοτεινών μυστικών που συνδέουν την κοινότητα και τα γεγονότα που εκτυλίσσονται τελευταία στο χωριό.

Παράλληλα, η Υπατία αρχίζει να υποψιάζεται την περίεργη συμπεριφορά του Χάρι και τα μυστικά που κρύβει, και αυτό προκαλεί ρήξη στη σχέση τους, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης. Όλοι μοιάζουν ένοχοι, όλοι κάτι κρύβουν… Άραγε θα αποκαλυφθεί ποτέ η αλήθεια των τραγικών γεγονότων που πλήττουν το χωριό;

Αν και άρχισε να αναμιγνύεται στις… δουλειές του κουνιάδου του, ο Λοΐζος στην πραγματικό δεν είχε ιδέα πού ακριβώς έμπλεκε.

Τώρα όμως, που αντιλαμβάνεται σιγά σιγά όσα κρύβονται πίσω από τις δραστηριότητες του Παπαγιαννάκη, τρομοκρατείται με τα σκοτεινά μυστικά και τις σκληρές αλήθειες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος.

Παράλληλα, ο Μαρκ, βυθισμένος σε μια αβεβαιότητα που τον συνταράσσει, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα γεγονότα που τον οδήγησαν σε αυτό το σημείο στη ζωή του. Ένα νέο πρόσωπο, μια γυναίκα, εμφανίζεται στη ζωή του Σήφη, προσφέροντας μάλιστα τη βοήθειά της στη διαχείριση του καφενείου. Ωστόσο η αβεβαιότητα συνεχίζει να πλανιέται πάνω από το χωριό των Ματάλων, καθώς πολλά ερωτήματα παραμένουν χωρίς απαντήσεις…