Έρωτας φυγάς Εξελίξεις: Η εξαφάνιση της Μαργέτας προκαλεί πόνο σε ολόκληρη την οικογένεια. Κάθε μέλος της οικογένειας αναζητά με αγωνία τη λύση στο αινιγματικό αυτό γεγονός. Ο Ιάσονας, ενώ είναι πληγωμένος, αισθάνεται ένοχος για τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκε στην Μαργέτα. Σκέφτεται με λύπη τα λόγια του και μονολογεί, «Πώς μπόρεσα να είμαι τόσο απάνθρωπος;»… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς του OPEN Έρωτας φυγάς.

Ο Στέφανος, από την άλλη, αναζητά με πάθος την αγαπημένη του Μαργέτα. Φωνάζει το όνομά της, αλλά δεν λαμβάνει καμία απάντηση. Ο Μάρκος, από την πλευρά του, κατανοεί πως με την εξαφάνιση της Μαργέτας, χάνει και τις ελάχιστες ελπίδες που είχε για να είναι και πάλι με την Αλεξάνδρα. Παρότι περνούν οι ημέρες, το πτώμα της Μαργέτας παραμένει άφαντο, και όλοι υποθέτουν ότι πλέον είναι νεκρή.

Η εξαφάνιση αυτή προκαλεί μια σειρά από εσωτερικές μεταβολές στους χαρακτήρες των ηρώων. Ο Ιάσονας, παρά τη θλίψη του, αρχίζει να αλλάζει εσωτερικά προς το καλύτερο. Η συνειδητοποίηση της αυστηροτητας του έναντι της Μαργέτας τον κάνει να αναθεωρήσει τη στάση του, ακόμα και σε σχέση με τον Στέφανο.

Ο Στέφανος, από την άλλη, αποφασίζει ότι θα κάνει τα πάντα για να εκδικηθεί για τον χαμό της Μαργέτας. Δηλώνει αποφασισμένος, λέγοντας: «Θα ανακαλύψω ποιος ευθύνεται για αυτήν την τραγωδία και θα τον καταστρέψω».

Την ίδια στιγμή, η Αλεξάνδρα διαλύεται μεταξύ της αγάπης της για τον Μάρκο και των υποχρεώσεών της απέναντι στον σύζυγό της. Το μεγάλο κενό που αφήνει πίσω της η εξαφάνιση της Μαργέτας επιρρίπτει στην ίδια μεγάλο βάρος, και αμφισβητεί την καταλληλότητα της να αναλάβει τη θέση της στο κτήμα.

Ράκος ο Ιάσονας δίνει την υπόσχεση στον εαυτό του να ανακαλύψει τον ένοχο για τη δολοφονία της μητέρας του. Αντίστοιχα και ο Στέφανος βρίσκεται σε ανάλογη κατάσταση, προσπαθώντας να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της Μαργέτας.

Ακριβώς την ίδια στιγμή, η χωροφυλακή λαμβάνει ένα τηλεφώνημα που καταγγέλλει ότι η Ουρανία είναι η υπεύθυνη για τη δολοφονία της Μαργέτας, με την οποία είχε βαθιά έχθρα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολουθεί, η αστυνομία ανακαλύπτει στο αυτοκίνητο της Ουρανίας στοιχεία που την κατηγορούν, συμπεριλαμβανομένων των κοσμημάτων της Μαργέτας.

Καθώς συλλαμβάνεται, η Ουρανία υποστηρίζει: «Δεν είμαι η ένοχη. Δεν σκότωσα κανέναν. Πρέπει να με πιστέψετε». Ο Ιάσονας την επισκέπτεται στο κρατητήριο και του δηλώνει: «Σου ορκίζομαι ότι ποτέ δεν θα έκανα κακό στη μητέρα σου ή σε οποιονδήποτε άλλον ανθρώπο».

Ενώ ο Ιάσονας αρχίζει να αμφιβάλλει για την ενοχή της δεύτερης μητέρας του, εμφανίζεται μια μάρτυρας που δηλώνει ότι την ημέρα της κατηγορούμενης δολοφονίας της Μαργέτας βρισκόταν στο σπίτι της Ουρανίας, αποδεικνύοντας την αθωότητά της.

Παρόλα αυτά, άνδρες από τη γειτονιά συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι της Ουρανίας, αποδοκιμάζοντας την, ενώ η Αλεξάνδρα, με προτροπή του Ιάσονα πάει να της μιλήσει. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού σημείου, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, καταφθάνει μια ανώνυμη καταγγελία στη χωροφυλακή, που κατηγορεί άλλο άτομο για τη δολοφονία της Μαργέτας.