Η Μάγισσα: Τον Αύγουστο του 1816, η Μάνη και η Ευρώπη βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια ανείπωτη πείνα και τρόμο. Η φοβερή έκρηξη ενός ηφαιστείου στην Ινδονησία διασπά τη σκοτεινή καταιγίδα παντού, ενώ κάτω από το πυκνό πέπλο νέφους, σκηνές διακρατικής προδοσίας υφίστανται εκείνοι που, ακόμα και σε τέτοιες καταστάσεις, επιδιώκουν εξουσία και πλούτο…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς του Ant1 «Η Μάγισσα»…

Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι Λασκαραίοι και οι Γερακάρηδες, δύο οικογένειες που φέρουν μακροχρόνια εχθρότητα, τροφοδοτούμενη από αιώνες πολέμου μεταξύ τους. Ωστόσο, σε αυτές τις εποχές δυστυχίας, ο ανταγωνισμός τους είναι μάταιος, καθώς δεν υπάρχει πραγματικός νικητής.

Η Γερακίνα, συνειδητοποιώντας την ανάγκη για αλλαγή, προτείνει ένα μοναδικό βήμα που μπορεί να θέσει τέλος στην αιματηρή έχθρα των δύο οικογενειών και να ενώσει τις καρδιές τους στο αβέβαιο μέλλον. Ο γάμος του Μάρκου Λάσκαρη με τη Μεταξία Γερακάρη συνιστά την πολυπόθητη ειρήνη και υπόσχεται μια πιο γαλήνιες μέρες. Αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι αυτή η ένωση θα εξελιχθεί σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση για τους Λασκαραίους.

Ο Τζανής βρίσκεται παράφορα ερωτευμένος με τη σύζυγο του αδελφού του, και εκείνη διακρίνει στα μάτια του τον πόθο που δεν ανακαλύπτει πλέον στο βλέμμα του δικού της άντρα. Οι δυο τους συναντιούνται στα κρυφά, και αυτές οι κρυφές συναντήσεις ρημάζουν τα θεμέλια της οικογενειακής ενότητας…

Η αναδρομή στο παρελθόν ολοκληρώνεται, καθώς ο πύργος των Λασκαραίων ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια νέα γαμήλια τελετή. Πρόκειται για έναν γάμο που ελάχιστοι επιθυμούσαν και πολλοί προσπάθησαν να εμποδίσουν, αλλά μάταια. Έτσι, ο Τζανής αναγκάζεται να παντρευτεί την Κερασίνα, αλλά αυτό το γεγονός ανατρέπει τις ισορροπίες στον πύργο.

Όσο για τον Σπήλιο, έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον Μιχαήλ ότι θα καταφέρει να ενταχθεί στο συμβούλιο των Καπεταναίων. Ωστόσο, η συμμαχία του με τον Μιχαήλ και τον Δραγουμάνο τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Μαριόλη.

Αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει εντοπίσει τον θησαυρό, τον οδηγεί σε έντονη ανησυχία και υποβάλλεται στον κίνδυνο να χάσει και πάλι τον έλεγχο. Ωστόσο, εμφανίζεται ο Πετρούνης, ο οποίος του προτείνει ένα σχέδιο που μπορεί να του εξασφαλίσει αμέσως τη θέση που επιθυμεί στο συμβούλιο.

Την ίδια στιγμή, η Μεταξία, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, πλησιάζει την Κερασίνα, παριστάνοντας την φίλη. Ωστόσο, οι πραγματικοί της σκοποί είναι σκοτεινοί και απόκρυφοι για τη γυναίκα που παντρεύτηκε τον μόνο άντρα που αγάπησε πραγματικά.