Ηλέκτρα: Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Ο Νικόλας αντιλαμβάνεται πως ο τάφος που άνοιξε για την Πόπη μπορεί να βγει στο φως και προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του, ενώ η Ηλέκτρα βρίσκει τα ψυχοφάρμακα που της αγόρασε ο Σωτήρης, παρά την άρνηση της. Στη συνέχεια τα βάζει μέσα στο τσάι του και το σκάει μέσα στη νύχτα…

Λίγο πριν έρθει το 1973, η Νεφέλη βλέπει έναν εφιάλτη και πετάγεται έντρομη στο άδειο της σπίτι. Παράλληλα, ο Νικόλας συνεχίζει να δηλητηριάζει τον πατέρα του, ότι ο αλλιώς έντιμος γιος του επιχειρεί να του κλέψει την τεράστια χρηματική επιταγή.

Κατά την άφιξη του Κωνσταντή στο νησί, η Ζωή του μιλάει για τη φωτιά κι εκείνος που γνωρίζει ένα από τα θύματα, δίνει πληροφορίες που αλλάζουν τα δεδομένα. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν και για τον Παύλο, όταν μαθαίνει ότι η αδερφή του πιθανότατα έχει πεθάνει.

Με την έναρξη του 1973, δύο τζογαδόροι ενημερώνουν τον διοικητή για ένα μισοκαμένο πτώμα στο δάσος. Έτσι, η χρονιά αρχίζει με τον επιβεβαιωμένο θάνατο δύο ατόμων, της Πόπης και της Ντίνας, αδερφής του Παύλου.

Η Ηλέκτρα υποκρίνεται πως επισκέπτεται τη Μάρω για να τον συναντήσει. Ο Βρεττός σχεδιάζει εκδίκηση εναντίον του Σεραφεντίνογλου, συνυπολογίζοντας και τον Κωνσταντή, ενώ ο Παύλος, από τη μεριά του, ορκίζεται να εκδικηθεί για τον θάνατο της αδερφής του.

Παράλληλα, ο Χάρης συνειδητοποιεί γιατί ο δολοφόνος έβαλε φωτιά στο πτώμα της Πόπης και υποθέτει πως θα επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος. Πράγματι, ο Νικόλας, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, κατευθύνεται προς το δάσος, χωρίς να γνωρίζει ότι ο αστυνόμος κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.