Η αθώωση της Χάιδως στα επόμενα επεισόδια του MEGA, στη σειρά «Η Γη της Ελιάς», βρίσκει τον Βαφέα σε συνεχή αναστάτωση και επιδιώκει εκδίκηση εναντίον της με κάθε δυνατό μέσο, επιθυμώντας να την πλήξει με τον πλέον αδίστακτο και ανελέητο τρόπο. Στοχεύει τον μοναδικό της γιο, τον Φίλιππο, ο οποίος παρά τις διαμάχες του με τον Παναγιώτη, τον έχει προειδοποιήσει ότι δεν τον φοβάται.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Ο Παναγιώτης ετοιμάζει ένα κακόβουλο και πονηρό σχέδιο εκδίκησης, ενώ ταυτόχρονα εξαπολύει απειλές εναντίον της οικογένειας της Χάιδως. Η Χάιδω ανησυχεί και μοιράζεται τις ανησυχίες της με τον Λυκούργο, φοβούμενη για τον γιο και τη νύφη της, διαισθάνεται ότι προμηνύεται κάτι δυσοίωνο.

Ο Λυκούργος, από την πλευρά του, καταβάλλει προσπάθειες να την καθησυχάσει, διαβεβαιώνοντάς την ότι η δύσκολη περίοδος έχει περάσει και πως ο νόμος είναι στο πλευρό της. Επιπλέον, συμφωνούν να παραμείνουν επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους μέχρι ο Βαφέας να αποχωρήσει από την Αρεόπολη.

Εν τω μεταξύ, ο Φίλιππος, αντιμετωπίζοντας απειλές, αποφασίζει να απομακρυνθεί για λίγες ημέρες, ελπίζοντας σε ηρεμία. Ωστόσο, ο θάνατος καραδοκεί, καθώς ο Παναγιώτης Βαφέας είχε ήδη στήσει θανατηφόρα παγίδα που οδηγεί στον θάνατό του. Η είδηση της απώλειας του Φίλιππου προκαλεί βαθύτατο σοκ.

Η Χάιδω βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία, χάνοντας το δεύτερο παιδί της, γεγονός που αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή της. Το βάρος της θλίψης της είναι αφόρητο και τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να μετριάσει τον πόνο της.

Αντίστοιχα, η Βασιλική βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δική της τραγωδία, έχοντας χάσει τον σύζυγό της σε τόσο νεαρή ηλικία, αφήνοντάς την μόνη με ένα μικρό παιδί. Η απώλεια βαραίνει τις ψυχές και των δύο γυναικών, ενώ ο Λυκούργος και ο Στάθης προσπαθούν με κάθε δύναμη να προσφέρουν στήριξη και να μετριάσουν την απελπισία. Ο Παρασκευάς, ο Μιλτιάδης, η Αριάδνη, καθώς και άλλα αγαπημένα πρόσωπα παρέχουν τη συμπαράστασή τους, αλλά ο πόνος παραμένει άμειωτος.