Η Γη της Ελιάς: Η Χάιδω είναι αναστατωμένη γιατί πιστεύει ότι έχει μπει στο μάτι κάποιων ανθρώπων που θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τη δολοφονία του Βαφέα. Παρόλο που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει μυστικό τι έκανε, ο Λυκούργος θα μάθει την αλήθεια…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: Η σειρά μας επιφυλάσσει πολλές ανατροπές…

Η όλη κατάσταση γίνεται όλο και πιο πιεστική για την Χάιδω. Το περιστατικό του εμπρησμού που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή τόσο σε εκείνη, όσο και στη Βασιλική και την μικρή Στελλίτσα την έχει αναστατώσει πολύ. Ποιος θα ήθελε να τους προξενήσει τόσο μεγάλο κακό και γιατί;

Η Χάιδω είναι πολύ αναστατωμένη, καθώς η ανάμνηση της δολοφονίας του Βαφέα, περιφέρεται στο νου της.

Αυτό το μεγάλο μυστικό της φαίνεται να είναι η μόνη λογική αιτία για αυτά τα συμβάντα. Καθώς περνούν οι ημέρες, είναι ολοένα και πιο σίγουρη ότι είναι στο μάτι κάποιων ανθρώπων που θέλουν να την εκδικηθούν για τη δολοφονία του Βαφέα, και να κάνουν κακό σε εκείνη και τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Ενώ, η Χάιδω δεν έχει την παραμικρή ιδέα ότι ο φαινομενικά συμπαθητικός Μιλτιάδης, που θέλει κάνει παρέα με εκείνη, τον Φίλιππο και τη Βασιλική, έχει φτάσει στην Αρεόπολη με αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Μάλιστα, στα επόμενα επεισόδια, θα δούμε σύμφωνα με το ΤΗΛΕΡΑΜΑ να εμφανίζεται και ο αδελφός του, ο οποίος έρχεται με σκοπό να εκδικηθεί για τον θάνατο του Βαφέα.

Συγκλονιστική αποκάλυψη.
Η σειρά μας επιφυλάσσει πολλές ανατροπές και ο Λυκούργος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατεύσει την οικογένειά του. Αγνοεί, όμως, την αλήθεια που του κρύβει η σύζυγός του. Η Χάιδω, καθώς καταλαβαίνει ότι ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα, θα αναγκαστεί να εξομολογηθεί το έγκλημα που έχει κάνει, αποκαλύπτοντας όλα τα τραγικά γεγονότα.

Ο Λυκούργος θα πάθει σοκ μαθαίνοντας ότι η γυναίκα που επέλεξε να έχει δίπλα του έχει κάνει μια δολοφονία και θα θυμώσει για το ότι τόσο καιρό δεν του είχε πει την αλήθεια. Όμως, θα επικρατήσει η λογική και θα αρχίσει να κατανοεί τα κίνητρά της. Άλλωστε, θα πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι για να αντιμετωπίσουν αυτή τη νέα απειλή, για το καλό τόσο το δικό τους όσο και των παιδιών τους.

Η Ειρήνη χάνει τον έλεγχο.
Tο φινάλε του δεύτερου κύκλου μας αφήνει με την Ειρήνη και τον Δημοσθένη να ακούνε τυχαία την Ασπασία να συζητά στο τηλέφωνο με τη Χάιδω, αποκαλύπτοντας ότι η κόρη της δεν πρέπει ποτέ να μάθει ότι έχει έναν αδελφό. Σοκαρισμένοι, πατέρας και κόρη ζητούν εξηγήσεις. Η Ασπασία, προσπαθεί με ψέματα και δικαιολογίες να τα “μπαλώσει”, γνωρίζοντας πόσο καταστροφικό θα ήταν για την οικογένειά της αν αποκαλύπτονταν πως πατέρας της Ειρήνης είναι ο νεκρός σύζυγος της Χάιδως.

Η αλήθεια όμως δεν θα μείνει κρυφή για πολύ. Η Ειρήνη, το νεαρό κορίτσι με τον τόσο ατίθασο χαρακτήρα, θα ξεφύγει ολοκληρωτικά μετά την αποκάλυψη. Η σκέψη της προδοσίας από τη μητέρα της θα την οδηγήσει σε μια έκρηξη οργής, πιστεύοντας ότι έχει ζήσει σε ένα ψέμα όλα αυτά τα χρόνια. Η συμπεριφορά της θα φτάσει σε εξαιρετικά ακραία επίπεδα, και ούτε ο αδελφός της ο Φίλιππος θα είναι σε θέση να την συγκρατήσει, παρά την προσπάθειά του να την πλησιάσει και να την κατανοήσει.