Η αληθινή ταυτότητα της Αριάδνης αρχίζει να αποκαλύπτεται, με την Αρετή να διαδίδει φήμες ότι είναι η κόρη του Στάθη και της Ιουλίας. Μάλιστα δεν διστάζει να φτάσει στο σπίτι των Βρεττάκων και να πει στον Ισίδωρο όσα έμαθε. Την ίδια στιγμή, ο Κουράκος συναντά και πάλι τυχαία τη Δήμητρα με τον Ορέστη και της ζητά εξηγήσεις, προκαλώντας έναν έντονο καβγά ανάμεσά τους.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Στο Σούνιο, η Αθηνά παρακολουθεί προσεκτικά τη Μαρία και, επιτέλους, αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της. Ο Δημοσθένης αποχωρεί από το σπίτι τη νύχτα για να βοηθήσει την Ξένια, και όταν επιστρέφει το πρωί, προκαλεί την οργή της Ασπασίας, που δεν πιστεύει πλέον τις δικαιολογίες του.

Το αποτέλεσμα του τεστ DNA για τον Στάθη και την Αριάδνη είναι συνταρακτικό. Οι Βρεττάκοι σοκάρονται με την αποκάλυψη σχετικά με τη νεαρή κοπέλα, όμως βλέποντας την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της Ιουλίας, αποφασίζουν να την στηρίξουν. Από την άλλη,όμως, η Αρετή αρνείται να αποδεχτεί την αλήθεια και διαδίδει σε όλο το χωριό ότι ήταν θύμα του Στάθη, καθώς την κορόιδευε πίσω από την πλάτη της όλα αυτά τα χρόνια.

Η Αριάδνη προσπαθεί να συναντήσει τη Βασιλική, η οποία όμως είναι ψυχρή. Της καθαρίζει ότι δεν νιώθει καμία συμπάθεια για εκείνη. Ίσως, βαθιά μέσα της, ζηλεύει το γεγονός ότι ο πατέρας τους εστιάζει την προσοχή του στην αδελφή που ήταν άγνωστη μέχρι τότε. Παράλληλα, η Αθηνά αποχωρεί από το Σούνιο και παρακαλεί τη Μαρία να σκεφτεί λογικά.

Η Αντωνία θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να προκαλέσει ζήλια στην Αλκμήνη. Ο Πότης και η Άννα αποφασίζουν να βγουν με τη βάρκα για ψάρεμα, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν η βάρκα τους βυθίζεται και βρίσκονται παγιδευμένοι σε μια μικρή βραχονησίδα. Ο Αποστόλης ανησυχεί για την απουσία τους και ενημερώνει τον Κουράκο, ο οποίος με τη σειρά του επικοινωνεί με το Λιμενικό. Σύντομα, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, ο Ορέστης βρίσκει προσωπικά αντικείμενα του ζευγαριού στον βυθό της θάλασσας.