Η αλήθεια σκάει σαν βόμβα και καταστρέφει την σχέση της Βασιλικής με τον πατέρα της… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Η Βασιλική μαθαίνει ότι ο πατέρας της έχει σχέση με μια νεαρή γυναίκα που είναι περίπου στην ηλικία της και απαιτεί να μάθει την αλήθεια. «Καλά, δεν ντρέπεσαι να κυκλοφορείς ελεύθερα με ένα τόσο μικρό κορίτσι;» τον ρωτά εξοργισμένη και ο Στάθης προσπαθεί να της εξηγήσει: «Βασιλική, είναι δυνατόν να πιστεύεις ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν με ξέρεις, τώρα θα με μάθεις; Έλεος κι εσύ», της απαντά.

Όλες οι προσπάθειες του Στάθη να πείσει τη Βασιλική ότι η Αριάδνη είναι κόρη ενός φίλου του από τον στρατό πέφτουν, και μάλιστα, για άλλη μια φορά, λάδι στη φωτιά ρίχνει η Αρετή, διαδίδοντας ότι ο Στάθης έχει ερωτική σχέση με το νεαρό κορίτσι.

Την ίδια ώρα, η Αριάδνη πηγαίνει αμέριμνη στο καφενείο του Πότη και εκεί βρίσκει τον Στράτο να πίνει καφέ. Μόλις τον βλέπει, τρέμει από τον φόβο της και το βάζει στα πόδια. Εκείνος την κυνηγάει αποφασισμένος να της κάνει κακό, μέχρι που την προλαβαίνει και είναι έτοιμος να τη χτυπήσει. Όμως εμφανίζεται ο Στάθης και η κοπέλα σώζεται την τελευταία στιγμή. Αμέσως καλεί την αστυνομία και επιτέλους ο Στράτος συλλαμβάνεται και οδηγείται στη φυλακή.

Στο μεταξύ, η Αρετή κάνει τα πάντα για να μάθει πληροφορίες για την Αριάδνη και ρωτάει όποιον βρει, συμπεριλαμβανομένης της Ασπασίας: «Έλα λέγε, εσύ ξέρεις, κάτι θα σου έχει πει ο Δημοσθένης» της λέει. Ωστόσο η Ασπασία επιμένει: «Σου είπα, χριστιανή μου, μη με σκας, η κοπέλα είναι απλά κόρη ενός φίλου του Στάθη που τον παρακάλεσε να τη φιλοξενήσει για λίγες μέρες. Ήμαρτον».

Γενικά, η Αριάδνη δεν περνάει απαρατήρητη. Μάλιστα, όταν ο Μάνος και η Αριάδνη συναντιούνται στο ανθοπωλείο, η Μαρίνα αισθάνεται κάτι ερωτικό στην ατμόσφαιρα. Οι μέρες περνούν και ο Στάθης αρχίζει να δένεται με την κόρη του και μάλιστα της προτείνει: «Γιατί δεν μένεις μόνιμα μαζί μου στη Μάνη. Εξάλλου μου έχεις πει ότι σου αρέσει κιόλας».

Την ίδια ώρα, η Βασιλική, που θέλει να εξακριβώσει όσα της έχει πει ο πατέρας της, τον καλεί σε τραπέζι με την Αριάδνη, και ο Παρασκευάς, που βρίσκεται εκεί, προσπαθεί να καταλάβει αν υπάρχει κάτι ερωτικό ανάμεσά τους, ενώ παράλληλα δείχνει ενδιαφέρον προς τη νεαρή κοπέλα.

Λίγο αργότερα, η Αρετή βλέπει την Αριάδνη και την βρίζει στη μέση του δρόμου: «Σαν δεν ντρέπεσαι να πηγαίνεις με έναν άντρα που θα μπορούσε να είναι πατέρας σου» της λέει, και εκείνη της αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της: «Μπράβο, καλά το κατάλαβες. Πατέρας μου είναι», της ομολογεί, και η Αρετή μένει άναυδη με την αποκάλυψη: «Τι λες; Πατέρας σου;», απορεί η Αρετή, και η Αριάδνη της επαναλαμβάνει: «Είμαι κόρη του Στάθη».

Αμέσως η Αρετή μεταφέρει το νέο στη Βασιλική, η οποία τα χάνει όταν συνειδητοποιεί ότι εκείνη και η Αριάδνη είναι αδελφές: «Τι λες; Μήπως κάνεις λάθος; Μήπως σου έκανε πλάκα επειδή την έβρισες; Έχω αδελφή τόσα χρόνια και δεν ξέρουμε τίποτα;», ρωτάει σαστισμένη.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η Αριάδνη ανακοινώνει στον Στάθη ότι αποφάσισε να μείνει μόνιμα στην Αρεόπολη, ενώ η Αρετή σπεύδει να πει τα νέα στην Ιουλία: «Ωραία σου την έφερε κι εσένα. Το ξέρεις ότι έχει σπείρει παιδί και με άλλη;», της λέει ειρωνικά. Μόνο που η Ιουλία την αιφνιδιάζει με την απάντηση της: «Ναι Αρετή. το ξέρω γιατί αυτή ή άλλη είμαι εγώ. Με μένα έχει την Αριάδνη. Είναι δικό μας παιδί. Του Στάθη κι εμένα», της λέει και η Αρετή χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της.

Μετά από αυτό, η Αρετή νιώθει δικαίωση απέναντι βιώνει σε όσους την θεωρούσαν τρελή και διαδίδει παντού ότι η Αριάδνη είναι κόρη του Στάθη και της Ιουλίας. Χωρίς δισταγμό, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, επισκέπτεται ακόμα και το σπίτι του Ισίδωρου Βρεττάκου. Τη μεγαλύτερη πίκρα την αισθάνεται η Βασιλική, που αρνείται να αντικρίσει ξανά τον πατέρα της. Ο θυμός της είναι τόσο έντονος και πιστεύει πως για πολλά χρόνια τους κορόιδευε, ειδικά εκείνη.

«Ντροπή σου! Όσο ήσουν παντρεμένος με τη μητέρα μου, ζούσες διπλή ζωή. Είχες μια φυσιολογική οικογένεια με την Ιουλία, και παράλληλα, είχες και άλλη σχέση. Με κοιτούσες στα μάτια και λες ψέματα μπροστά μου. Ακόμα και πριν λίγο έλεγες ότι είναι κόρη ενός φίλου σου. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί σου» φωνάζει προς τον πατέρα της. Ο Στάθης προσπαθεί να της εξηγήσει, όμως η Βασιλική αρνείται να τον ακούσει.