Σασμός: Μετά τον θάνατο του Νικηφόρου, η Βασιλική ζει με το φάντασμα του… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Σασμός: Ο Νικηφόρος αφήνει ένα μεγάλο κενό…

Ο πόνος και η θλίψη που προκαλεί ο απρόσμενος χαμός του Νικηφόρου σκιάζει όλο το χωριό. Ο νεαρός από την Ανω Ποριά αφήνει ένα μεγάλο κενό πίσω του, και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Λάζαρος πάτησε την σκανδάλη.

Ο Αντώνης, η Ντίνα, ο Γιώργος και ο Μύρος, αφοσιώνονται στην αναζήτηση του Λάζαρου, του άντρα που φέρεται να πυροβόλησε τον Νικηφόρο. Παρόλες τις προσπάθειές τους, ο δράστης παραμένει εξαφανισμένος.

Ο Αντρέας, όμως, έχει κρύψει τον Λάζαρο στο βουνό, προσπαθώντας να τον προφυλάξει από την οργή όλων. Αυτή η απόφαση θα προκαλέσει νέες συγκρούσεις ανάμεσα στον Μαθιό, που επιδιώκει εκδίκηση, και τον Παύλο, που προσπαθεί να κρατήσει τα πνεύματα ήρεμα.

Κανένας από τους κατοίκους δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Νικηφόρος δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά τους, και η κηδεία του είναι μια συγκινητική στιγμή. Καθώς ψάλλουν στην νεκρώσιμο ακολουθία, το μόνο που ακούγεται είναι ο ήχος των φύλλων από τα δέντρα.

Όλη η Άνω Ποριά είναι εκεί για τον τελευταίο αποχαιρετισμό του Νικηφόρου με βαριά καρδιά. Ωστόσο, όταν η κηδεία τελειώνει και η Βασιλική με τον Μαθιό επιστρέφουν στο σπίτι τους, αντιλαμβάνονται για πρώτη φορά το άδειο και σιωπηλό περιβάλλον που έχει αφήσει πίσω του ο Νικηφόρος.

Ο Νικηφόρος, όμως, επιστρέφει σε αυτόν τον κόσμο ως φάντασμα, φέροντας χαρά και παρηγοριά στην Βασιλική. Κάθε φορά που τον βλέπει μπροστά της, η καρδιά της γεμίζει χαρά και θλίψη ταυτόχρονα. Εκείνη ξεσπά σε δάκρυα, αλλά ο Νικηφόρος την ενθαρρύνει να συνεχίσει τη ζωή της δίπλα στον άντρα που αγάπησε τόσο πολύ: τον πατέρα του!