Η παραλία επόμενα επεισόδια: Η επιστροφή του Διονύση στο γραφείο προκαλεί συγκρούσεις με τον Παύλο, ο οποίος παίρνει μια απόφαση που ανατρέπει την ισορροπία στην οικογένεια Αρχοντάκη, προκαλώντας αναστάτωση στην καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, ο Διονύσης βελτιώνει τη σχέση του με τον Γράντο, επαναπροσδιορίζοντας την επαγγελματική τους συνεργασία με νέες προοπτικές και όρους για τις συνθήκες εργασίας.

Ο Διονύσης βρίσκεται ακόμα στον αγώνα για την έγκριση της πολεοδομίας και την κατασκευή του ξενοδοχείου του, αλλά οι προσπάθειές του δεν φαίνεται να έχουν καμία προοπτική επιτυχίας. Η καθυστέρηση αυτή και η συνεχής απόρριψη από τους αρμόδιους φορείς τον οδηγούν στη σκέψη ότι ενδέχεται να υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που εμποδίζουν τις υποθέσεις του.

Ο Λοΐζος, έπειτα όσα συνέβησαν, αποκτά όλο και περισσότερη εμπιστοσύνη από τον κουνιάδο του και εμπλέκεται ενεργά στις σκοτεινές και παράνομες υποθέσεις που σχετίζονται με την οικογενειακή επιχείρηση του Παπαγιαννάκη. Μια απρόσμενη συζήτηση μεταξύ του Καραχάλιου και του Νικήτα αποκαλύπτει ύποπτες υποθέσεις που παρέμεναν άγνωστες στο χωριό.