Ο Ιάσονας αφήνει την Αλεξάνδρα να ζήσει όπως επιθυμεί

Ο Ιάσονας, μετά το μνημόσυνο της μητέρας του, σκοπεύει να πάρει την Αλεξάνδρα και τα παιδιά και να φύγουν στην Αμερική. Ωστόσο, η Αλεξάνδρα επιχειρεί μια ακόμα φορά να το σκάσει από το Κιάρι, και μάλιστα αυτή τη φορά μόνη της, αφήνοντας πίσω τον Μάρκο.

Όμως το βλέμμα του Ιάσονα παραμένει σταθερά πάνω της και τελικά δεν τα καταφέρνει. Την επόμενη ημέρα, ο Μάρκος μαθαίνει πως η αγαπημένη του δεν έχει φύγει και χαίρεται, ενώ εκείνη αντίθετα είναι απόμακρη και θλιμμένη. Από την άλλη, ο Ιάσονας συνεχίζει να την παρακολουθεί, συνειδητοποιώντας τη δυστυχία της μέσα του γάμου τους.

Η κατάσταση αυτή τρελαίνει τον Ιάσονα και τον οδηγεί σε μια απρόσμενη απόφασή. Χωρίζει την Αλεξάνδρα, δίνοντάς της την ευκαιρία να ζήσει όπως επιθυμεί η ίδια, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα είναι με τον πρώην σύντροφό της, τον Μάρκο.

Λίγο αργότερα, σίγουρος για την απόφαση του, την ανακοινώνει στην Αλεξάνδρα και τον Μάρκο. Τους αφήνει ελεύθερους να ζήσουν μαζί και μάλιστα τους επιτρέπει να πάρουν και τον μικρό Γιωργάκη, εξηγώντας ότι το κάνει γιατί δεν αντέχει να ζει άλλο πια σε έναν αρρωστημένο γάμο.

Ακούγοντας τον, η Αλεξάνδρα και ο Μάρκος αδυνατούν να πιστέψουν την ξαφνική αλλαγή του και, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv, φοβούνται πως πρόκειται για ακόμα μια παγίδα του. Το σοκ είναι τόσο μεγάλο μετά τη συζήτηση με τον Ιάσονα, που αμφισβητούν αν μπορούν να ζήσουν ελεύθερα και ευτυχισμένα, ακόμα κι αν όλα αυτό που συμβαίνει είναι αλήθεια.