Σασμός: Ο Λάζαρος χάνει τη ζωή του αποτελεί, αλλά η Βασιλική δεν ευθύνεται γι’ αυτό. Παρόλο που είχε σκοπό να τον σκοτώσει, ένα παραπάτημα έφερε το θανάσιμο χτύπημα στο κεφάλι του.

Όταν ο Μαθιός μαθαίνει τι συνέβει και συνειδητοποιεί ότι η έγκυος σύζυγός του κινδυνεύει να φυλακιστεί, αποφασίζει να πάρει την ευθύνη πάνω του. Θα μάθει λεπτομέρειες από την Καλλιόπη για τα γεγονότα και θα τρέξει να απολογηθεί ενώπιον των Αντώνη και Γιώργου.

Ο Αντώνης, παρότι πιστεύει ότι καλύπτει τη μητέρα του, αναγκάζεται να του περάσει χειροπέδες. Η είδηση εξαπλώνεται, και η Εύα ενημερώνει τον Αντρέα Βρουλάκη για τη σύλληψη του Μαθιού. Εκείνος, εξοργισμένος, κατηγορεί τον Μαθιό για τον θάνατο του Λάζαρου, ενώ επισημαίνει το υποτιθέμενο δυστύχημα, προκειμένου να προστατευτούν οι Σταματάκηδες.

Η Εύα, με τη σκέψη ότι ο Μαθιός ίσως φέρει ευθύνη για τον θάνατο του αδελφού της, Ευθύμη, κάτι που ο Αντρέας δεν γνωρίζει, του λέει ότι ισχύει κι εκείνος της προτείνει να τον σκοτώσουν. Εκείνη εξοργίζεται και του ζητά να ηρεμήσει, αλλά ο Αντρέας έχει άλλα σχέδια κατά νου. Μιλάει, λοιπόν, με τον Τηλέμαχο και σχεδιάζουν το πώς θα τον σκοτώσουν. Του λέει ότι η εκτέλεση του Μαθιού θα γίνει με τουφέκι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.