Έρωτας Φυγάς: Το σχέδιο φυγής Μάρκου και Αλεξάνδρας ναυαγεί

Ο έρωτας του Μάρκου και της Αλεξάνδρας παραμένει αληθινός και ζωντανός, παρά τα χτυπήματα που δέχτηκαν από την μοίρα. Είναι αποφασισμένοι να κλείσουν ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή τους και να αφήσουν πίσω το Κιάρι, παίρνοντας μαζί τους τα τρία τους παιδιά.

Η φυγή αυτή για τους δυο ερωτευμένους είναι η τελευταία ευκαιρία να ζήσουν ευτυχισμένοι, μακριά από όλους και όλα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η προσπάθειά τους δεν εξελίσσεται όπως είχαν σχεδιάσει.

Στα επόμενα επεισόδια της σειράς, οι δυσκολίες πληθαίνουν και το σχέδιο τους συναντάει πολλά εμπόδια. Η αδίστακτη Νότα είναι καθοριστικός παράγοντας στην ανατροπή των σχεδίων τους. Αφού βρίσκει τον Ιάσονα, του αποκαλύπτει ότι η Αλεξάνδρα το έχει σκάσει με τον εραστή της, παίρνοντας μαζί τα παιδιά τους.

Ο Ιάσονας, ανυποψίαστος μέχρι τότε, αρχίζει να αναζητά απεγνωσμένα την Αλεξάνδρα στο αρχοντικό τους. Όταν διαπιστώνει ότι η γυναίκα του και τα παιδιά τους έχουν εξαφανιστεί, νιώθει τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του.

Δε μπορεί να πιστέψει ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής του, η σύζυγός του τον εγκατέλειψε τόσο ξαφνικά και σκληρά. Ο Ιάσονας γεμάτος μίσος αποφασίζει να φέρει πίσω την οικογένειά του με κάθε κόστος και να εκδικηθεί τον Μάρκο για τον πόνο που προκάλεσε στον ίδιο και την οικογένειά του.

Αρχίζει λοιπόν να τους ψάχνει, την ώρα που ένας μάρτυρας εμφανίζεται στη χωροφυλακή και καταθέτει πως είδε τον Μάρκο με τα παιδιά του. Ταυτόχρονα, στο αρχοντικό των Δεμερτζήδων, η Γεωργία νιώθει ενοχές για το γεγονός ότι δεν εμπόδισε τη φυγή της Αλεξάνδρας, ενώ το σχέδιο της Νότας για να διαλύσει τη σχέση της Ευγενίας και της πρώην αρραβωνιαστικιάς του έχει ήδη μπει σε εφαρμογή.

Σύντομα ο Μάρκος συλλαμβάνεται για την απαγωγή των παιδιών, ενώ η Αλεξάνδρα εξαφανίζεται, και κανείς δεν γνωρίζει αν διατρέχει κάποιον κίνδυνο. Οι άντρες της χωροφυλακής οδηγούν τον Μάρκο στο τμήμα για ανάκριση σχετικά με την απαγωγή των παιδιών, ενώ παράλληλα είναι ύποπτος και για την εξαφάνιση της Αλεξάνδρας.

Έτσι, καλείται να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις του διοικητή της χωροφυλακής και την εισαγγελέα, εξηγώντας λεπτομερώς τα γεγονότα. Η ανάκριση ολοκληρώνεται και ο ο Μάρκος κρατείται στη φυλακή, περιμένοντας να διαλευκανθεί η υπόθεση. Παράλληλα, η Ευγενία και ο Ιάσονας ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση για την απαγωγή του Γιωργάκη, της Μυρσίνης και του Στεφανάκου.

Εν τω μεταξύ, ο Στέφανος επιστρέφει από την Αθήνα και ενημερώνεται για τα νέα σχετικά με τον γιο του. Μαθαίνοντας τις πράξεις του Μάρκου, η οργή και η απογοήτευση κυριαρχούν. Με όλα αυτά, η σχέση των δύο αντρών βρίσκεται σε ένα σημείο κρίσης, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό My Tv, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Μάρκος στο κελί του τον κάνουν να αποδεχθεί την ήττα του από τον Ιάσονα, αλλάζοντας τη σκληρή και απόλυτη στάση του.