Στη σειρά “Η Μάγισσα” του ΑΝΤ1, το πεπρωμένο της Κυπριανής και της Θεοφανώς φαίνεται πως ακολουθεί μια τραγική τροπή, καθώς οι προφητείες και οι μαγικές δυνάμεις, τις οδηγούν σε έναν αδυσώπητο αγώνα επιβίωσης. Η προφητεία της τσιγγάνας στην Κυπριανή, που προειδοποιεί για την απώλεια και της μητέρας και του παιδιού, αν δεν αντιμετωπίσει το κακό, προσδίδει στην ιστορία έναν αέρα μυστηρίου και αγωνίας.

Η απόφαση της Θεοφανώς να αλλάξει τη μοίρα του παιδιού της, προσπαθώντας να το σώσει από την απειλή που εξαπολύει ο Τζανής με τους Γερακάρηδες, αναδεικνύει την αγάπη και την αυτοθυσία που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα της μητέρας.

Η σκηνή στο μπουντρούμι, όπου κρύβονται η Θεοφανώ και το μωρό, αναδεικνύει την ένταση και τον φόβο που καταλαμβάνει τους χαρακτήρες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τον επικείμενο κίνδυνο.

Η αποκάλυψη της πραγματικής συγγένειας της Θεοφανώς με τον Σπήλιο, στη στιγμή του απόλυτου κινδύνου, εισάγει μια ανατρεπτική στροφή στην πλοκή, ενώ η επακόλουθη αυτοθυσία της Θεοφανώς για τη σωτηρία του παιδιού της υπογραμμίζει το μεγαλείο της μητρικής αγάπης.

Η μονομαχία μεταξύ της Κυπριανής και της Θεοφανώς αποτελεί την κορύφωση της αντιπαράθεσης μεταξύ του κακού και του καλού, όπου η Κυπριανή αποκαλύπτεται ως η κακιά μάγισσα και η Θεοφανώς ως η φορέας του φωτός.

Η τελική μάχη θα κρίνει όχι μόνο τις μοίρες των δύο γυναικών αλλά και την έκβαση της ιστορίας, αφήνοντας τον θεατή να αναρωτιέται για την πραγματική έκβαση της σύγκρουσης και την τελική τύχη των χαρακτήρων.

Η Θεοφανώ καταλαβαίνει για ποιο λόγο είχε νιώσει τρόμο όταν την αντίκρισε πρώτη φορά και η μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό θα είναι άνιση και τελικά και οι δύο θα πέσουν νεκρές! “Η μήπως όχι;