Ο Ιάσονας ανακαλύπτει πως ο κοινός τραπεζικός λογαριασμός με τη μητέρα του έχει σχεδόν αδειάσει και υποψιάζεται πως ο Στέφανος είναι υπεύθυνος. Αμφιβάλλει για την συμπεριφορά του Παράσχου, υποθέτοντας πως ενδεχομένως παριστάνει τον φίλο για να τον παραπλανήσει και να τον καταστρέψει.

Η θολωμένη κρίση που βιώνει ο Ιάσονας τον φέρνει και πάλι αντιμέτωπο με την Ουρανία, η οποία γίνεται ξανά η φωνή της λογικής και της ηρεμίας. Καθώς όλοι ετοιμάζονται για το μνημόσυνο της Μαργέτας, η ίδια εξακολουθεί να κρύβεται στην Αθήνα, κυριευμένη από φόβο λόγω των εξωτερικών απειλών που αυξάνονται συνεχώς.

Η μέρα για το μνημόσυνο της Μαργέτας φτάνει, δημιουργώντας μια πένθιμη ατμόσφαιρα στο Κιάρι. Ο Μάρκος μαθαίνει ότι τελικά η Αλεξάνδρα δεν το έσκασε, ενώ ο Ιάσονας, στην προσπάθειά του να βρει χρήματα για τη μετακόμισή τους στην Αμερική και την αποκατάσταση των ζημιών στο Κιάρι, σχεδιάζει κάτι.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου, όμως, αναστατώνει τον Στέφανο, αφού απειλεί να αποκαλύψει το μυστικό της Μαργέτας. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, ένας φάκελος από την ενοχλητική γειτόνισσα θα τους προκαλέσει αναστάτωση, καθώς φέρνει στο φως την πραγματική της ταυτότητα.