Η ανησυχία αυξάνεται στα επόμενα επεισόδια από το “Ναυά”, ο Πέτρος φτιάχνει ένα μυαλό του α το πως θα πάρει την Ειρήνη από τον Ιπποκράτη την ώρα του γάμου τους.

Η απόγνωση του Πέτρου με τον γάμο της Ειρήνης με τον Ιπποκράτη στο ζενίθ και παίρνει την απόφαση να κάνει κάτι τολμηρό, η αγάπη του για εκείνη είναι τεράστια.

Η Ειρήνη είναι αναπάσιστη σχετικά με τον γάμο της και ο Ιπποκράτης το καταλαβαίνει. Προσπαθεί να την ηρεμίσει αλλά η Ευγενία την επισκέπτεται ξαφνικά, πράγμα που προκαλεί ανησυχία στον Ιπποκράτη και τον κάνει να ξεφύγει.

Παρ' όλα αυτά, η Ειρήνη θα πραγματοποιήσει τον γάμο. Ωστόσο, ο Πέτρος προσπαθεί να βρει τρόπους για να την εμποδίσει, οργανώνει μια συνάντηση πριν από τον γάμο για να επηρεάσει την απόφασή της αλλά δεν καταφέρνει τελικά να επιτύχει αυτό που επιθυμούσε.

Έτσι, σύμφωνα με το περιοδικό “7 Μέρες TV”, η ελπίδα του είναι να παρευρεθεί στον γάμο, ελπίζοντας να τον η Ειρήνη και να καταλάβει ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που αγαπά, αφήνοντας τον Ιπποκράτη στην εκκλησία. Ωστόσο, η Ειρήνη δεν είναι διατεθειμένη να το κάνει αυτό…

Αν και καταλαβαίνει τον κίνδυνο που κρύβει το σχέδιό του, αποφασίζει να το βάλει σε εφαρμογή ελπίζοντας να μην την χάσει.