Δ θα λάβει τελικά μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Νικ , ο οποίος παραδέχθηκε ότι ρόλο σν απόφασή του έπαιξε η χθεσινή ανακοίνωση των διοργανωτών τη μη προσέλευση του κόσμου στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη.

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός πρωταθλητής, ο οποίος με άλλους 10 αθλητές του τένις (άνδρες και γυναίκες) επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στη , μαρτυρήθηκε επίσης για τα μέτρα καραντίνας που επέβαλαν οι αρχές της Ιαπωνίας με την ευκαιρία των Αγώνων.

«Η ιδέα του να παίζεις σ΄ ένα άδειο γήπεδο δεν μου ταιριάζει. Ποτέ δεν συνέβη», έγραψε σχετικά ο Κύργιος (Νο 60 στην παγκόσμια κατάταξη) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε: «Δεν θα ήθελα να στερήσω από έναν υγιή Αυστραλό αθλητή αυτήν την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα του».

Τον τελευταίο καιρό ο ιδιόρρυθμος αθλητής ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς, με αποτέλδεσμα ν΄ αποχωρήσει από το Wimbledon. «Ήταν το όνειρό μου να εκπροσωπήσω την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ξέρω ότι δεν θα έχω ποτέ ξ αυτήν την ευκαιρία, αλλά ξέρω τον εαυτό μου», κατέληξε.