Δεν θα λάβει τελικά μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Νικ Κύργιος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η χθεσινή ανακοίνωση των διοργανωτών για τη μη προσέλευση του κόσμου στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός πρωταθλητής, ο οποίος με άλλους 10 αθλητές του τένις (άνδρες και γυναίκες) επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στη διοργάνωση, διαμαρτυρήθηκε επίσης για τα μέτρα καραντίνας που επέβαλαν οι αρχές της Ιαπωνίας με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Η ιδέα του να παίζεις σ΄ ένα άδειο γήπεδο δεν μου ταιριάζει. Ποτέ δεν συνέβη», έγραψε σχετικά ο Κύργιος (Νο 60 στην παγκόσμια κατάταξη) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε: «Δεν θα ήθελα να στερήσω από έναν υγιή Αυστραλό αθλητή αυτήν την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα του».

Τον τελευταίο καιρό ο ιδιόρρυθμος αθλητής ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς, με αποτέλδεσμα ν΄ αποχωρήσει από το Wimbledon. «Ήταν το όνειρό μου να εκπροσωπήσω την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ξέρω ότι δεν θα έχω ποτέ ξανά αυτήν την ευκαιρία, αλλά ξέρω τον εαυτό μου», κατέληξε.