Η Γη της Ελιάς Επόμενα Επεισόδια: Ο Κουράκος να ρίξει φως στην υπόθεση της ληστείας στο σπίτι του Ισίδωρου, ενώ η Ιουλία, αντιμετωπίζοντας την απόρριψη της δωρεάς της από την Αριάδνη, γίνεται ράκος και η σχέση τους ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Ο Στάθης αυτή τη φορά παίρνει το μέρος της τους, κατηγορώντας την Ιουλία ότι για ακόμα μία φορά έκανε επίδειξη της οικονομικής της άνεσης.

Η άφιξη της Λουκίας, ς από το παρελθόν του Λυκούργου, προκαλεί αναστάτωση…Η Χάιδω μαθαίνοντας για την επιστροφή της Λουκίας γίνεται πυρ και μανία. Ο Δημοσθένης βρίσκει τη χειρόγραφη διαθήκη του Ισίδωρου στο κλεμμένο χρηματοκιβώτιο και γεμίζει ερωτηματικά από τα κίνητρα και τις προθέσ του. Σύντομα αναθέτει στον Βαγιάκο τον εντοπισμό της μυστηριώδους γυναίκας που θα λάβει ένα μεγάλο ποσό μετά τον θάνατο του Ισίδωρου.

Ο Στάθης ενει τον Ισίδωρο και την Ιουλία για την αίτηση αλλαγής επωνύμου της Αριάδνης, η οποία ξεαρίζει ότι δεν θέλει να έχει καμία επαφή με την μητέρα της. Ο Κουράκος και η Δήμητρα έρχονται και πάλι κοντά, αποφασισμένη αυτή τη φορά να πετύχει η σχέση τους. Οι προετοιμασίες για τον γάμο της ς και του Χρήστου φτάνουν στην κορύφωσή τους, ενώ ο Παρασκευάς, σύμφωνα με το περιο Τηλέραμα, παίρνει αναβολή από τον στρατό και επιστρέφει στη Μάνη. Ο Λυκούργος δίνει την πράξη υιοθεσίας της Αριάδνης σε γραφολόγο, με σκοπό να ελεγχθεί αν έχει την υπογραφή της Ιουλίας ή αν κάποιος την πλαστογράφησε, ενώ ο Στάθης αγοράζει ακόμα έναν ελαιώνα.