Το Ναυάγιο: Ο χρόνος περνά και ένα μήνα μετά οι επιζώντες του ναυαγίου και όσοι έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους προσπαθούν να ξεπεράσουν τον πόνο και να κάνουν μια νέα αρχή. Θα τους το επιτρέψει όμως η μοίρα; Ο Παντελίδης πιέζει τον Ιπποκρά και την Ειρήνη να παραστούν στην τελετή βράβευσης του Λιμενικού αξιωματικού που έδρασε ηρωικά, σώζοντας πολλές ζωές.

Την στιγμή, ο ς επισκέπτεται απρόσμενα το σπίτι Λίνας, προσφέροντάς της ένα ρόλο σε μια ταινία. Η νεαρή γυναίκα όμως είναι μπερδεμένη και αναρωτιέται εάν μπορεί να επιστρέψει και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις κινηματογραφικής ς.

Ο Γιώργης καλεί τον Βασίλη για μια επείγουσα συζήτηση σχετικά με ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, ενώ ο Μάκης και ο Πέτρος ξεκινούν δουλειά σε ένα συνεργείο αυτοκινή, προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα οικονομικά.

Οι παλιές αμαρτίες του εξακολουθούν να επηρεάζουν τον Πέτρο, ενώ η Λαμπρινή, με το περιοδικό Τηλέραμα, δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη της Σοφούλας, και αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους χειρότερους της. Ο Τρύφωνας αποχαιρετά την Ειρήνη και επιστρέφει στα Κύθηρα.