Η Γη της Ελιάς: Παρότι οι Στεφανέοι αρχικά βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, τα πράγματα να εξελίσσονται πολύ καλύτερα…. Διαβάστε πρώι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: Αγώνας με τον χρόνο…

Η ατυχής πτώση της Βασιλικής στη θάλασσα μετατρέπει την ευχάριστη βόλτα με το σκάφος του Στάθη σε ανατριχιαστική εμπειρία.

Στο απόγειο της αγωνίας, ο ς παρακολουθεί με απελπισία την του να βυθίζεται στα νερά χωρίς να μπορεί να ανασάνει. Η προσπάθεια διάσωσής της από τον Φίλιππο καταλήγει σε έναν αγώνα με τον χρόνο, καθώς η μπλούζα της Βασιλικής παγιδεύεται στην προπέλα, τραβώντας την βαθύτερα στα βάθη της θάλασσας.

Η αγωνία φτάνει στα ύψη, καθώς ο Φίλιππος καταφέρνει επιτέλους να την ανασύρει προς την επιφάνεια, αν και ίσως κάπως αργά… Η Βασιλική έχει περάσει αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο κάτω από το νερό, με την καρδιά της να έχει σταματήσει να χτυπά.

Ο Μιλτιάδης, ωστόσο, αναλαμβάνει δράση με μια πρωτοφανή προσπάθεια, ακόμα κι αν αυτή μοιάζει ανέφικτη. σθένος, προσφέρει στην άτυχη κοπέλα το φιλί της ζωής, εφαρμόζοντας τεχνικές πρώτων βοηθειών για να επαναφέρει την αναπνοή της.

Αν και η ανταπόκριση της Βασιλικής είναι αδύναμη, ο Μιλτιάδης δεν υποχωρεί. Αντιθέτως, συνεχίζει με ακόμα αποφασιστικότητα, μέχρι που αντιλαμβάνεται οτι το σώμα της αντιδρά, ενώ η ίδια ξαφνικά ανακάμπτει, και βήχοντας βγάζει έξω το θαλασσινό νερό που είχε καταπιεί και ανασαίνει βαθιά.

Ο Φίλιππος την αγκαλιάζει με ανακούφιση, ενώ ο εξαντλημένος Μιλτιάδης συνειδητοποιεί την επίτευξη μιας αδιανόητης πράξης. Η ενέργεια του Μιλτιάδη εκπλήσσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς έχει διασώσει την του άνδρα που έχει ορκιστεί εκδίκηση για την οικογένειά του. Ούτε ο ίδιος δεν θα πίστευε ποτέ ότι θα βρεθεί σε θέση, αλλά η έντονη έλξη προς τη Βασιλική ξεπερνά το μίσος που είχε γεννηθεί στην ψυχή του.

Με τη ζωή της τώρα ασφαλή, τα αισθήματα του Μιλτιάδη καταλαγιάζουν, μεταμορφώνοντας το μίσος σε πάθος που αρνείται να εξαλειφθεί.

Καθώς το σχέδιο εκδίκησης περιορίζεται στο παρελθόν, ο αδερφός του Μιλτιάδη καταφθάνει στη Σπάρτη, με σκοπό να πάρει τη δική του εκδίκηση και να τιμωρήσει τους Στεφανέους, ιδίως τη Χάιδω για τις πράξεις της κατά του αδελφού του.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της Χάιδως, αποτελεί μια προειδοποίηση για το τι έρχεται. Η Χάιδω γνωρίζει πλέον ότι η οικογένεια του Βαφέα είναι εξοργισμένη και πρόθυμη για εκδίκηση.

Ωστόσο, δεν φαντάζεται ότι ο Μιλτιάδης, ο άνθρωπος που έχει έρθει τόσο κοντά τους και έχει σώσει ακόμα και τη νύφη της από βέβαιο θάνατο, αποτελεί έναν από τους αντιπάλους.

Παρ' όλα αυτά, η πορεία των γεγονότων θα αποδείξει σύντομα ότι ο Μιλτιάδης θα μεταμορφωθεί από εχθρό σε σύμμαχο. Η αγάπη του για τη Βασιλική θα τον καθοδηγήσει να την προστατεύει από τα δολοφονικά σχέδια του αδελφού του.

Ο αδελφός, που είναι να ρίξει τους Στεφανέους στο αίμα, θα έχει τον Φίλιππο ως πρώτο στόχο των επιθέσεών του, προετοιμάζοντας ήδη την πρώτη του παγίδα…