Ο Στάθης και η Ιουλία έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα πολλά θέματα στη σειρά «Η Γη της Ελιάς». Ένα αυτά, και ίσως σημαντικότερο, αφορά την Αριάδνη και την ερωτική της ζωή. Η Ιουλία εκφράζει στον Στάθη τις οψίες της η Αριάδνη είναι ερωτευμένη με κάποιον παντρεμένο, και νος φαίνεται να συμφωνεί και αρχίζει να αναρωτιέται ποιος είναι αυτός ο άντρας.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Αργότερα, η Ιουλία βρίσκεται υπό πίεση από την Αμαλία, η οποία ανησυχεί για τη συμπεριφορά του Ισίδωρου και την παρακαλεί να τη βοηθήσει να κατευνάσει τον θυμό του αδελφού της. Η Ιουλία συμφωνεί να βοηθήσει, καθώς ο Ισίδωρος της έχει αδυναμία και δεν της χ χατίρι.

Την ίδια στιγμή, κατά τη συζήτησή τους με τον Στάθη σχετικά με την Αριάδνη, η Ιουλία την καρδιά της σχετικά με τα χρόνια που έζησαν χωριστά και για πρώτη φορά εκείνος αντιλαμβάνεται σε βάθος την ψυχολογίας της. Επίσης, κανονίζουν να μαζί στον γιατρό την επόμενη μέρα για μια εξέταση της Ιουλίας και υπέρηχο. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο γιατρός ανακοινώνει το φύλο του μωρού, και αυτό προκαλεί συγκίνηση και δάκρυα στον Στάθη και την Ιουλία.

Αμέσως μετά, η Ιουλία ανακοινώνει με τη σειρά της ότι θα γεννήσει ένα αγόρι και θα το ονομάσουν Ιάκωβο, γεγονός που προκαλεί έντονα σε όλη την οικογένεια. Την ίδια στιγμή, ο Στάθης, ανήσυχος για την ασφάλεια της Ιουλίας, της απαγορεύει να πάει στην Κηφισιά. Μόλις η Ιουλία τον πείθει, θέτει τους όρους του. Να προχωρήσουν στην πρόσληψη μιας εσωτερικής γυναίκας για να τους φροντίζει.