Σασμός: Ο Αντρέας, ικανοποιημένος α τη σωστή του εκτίμηση όσον αφορά τον θάνατο του υ, συναντάει με τον Τηλέμαχο για να συζητήσουν την οργάνωση της εκτέλεσης του Μαθιού. «Τον περιμένει η μοίρα του πατέρα του τον Μαθιό. Μέσα στη φυλακή θα πάει κι αυτός», λέει ο Τηλέμαχος, αλλά ο αδερφός του του ξεκαθαρίζει πως δεν θα προλάβει να περάσει την πύλη της φυλακής.

«Το χτύπημα θα γίνει στη μεταφορά», τονίζει και συνεχίζει: «Θα καθόμουν με σταυρωμένα χέρια; Και βέβαια το κανόνισα. Το βράδυ θα γνωρίσεις έναν από τους καλύτερους είδος. Εμείς θα σιγουρέψουμε το άλλοθι μας, αδελφέ, γιατί οι ι θα που θα πέσουν πάνω τους οι οψίες».

Ο Αντρέας, θα του εξηγήσει ότι το χτύπημα θα πραγματοποιηθεί με τουφέκι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς προς φυλακές της Κρήτης, με τον Τηλέμαχο να εκφράζει απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να κοιτάξει τον Μαθιό στα μάτια την στιγμή που θα αφήνει την τελευταία του πνοή της και να του ψιθυρίσει στο αυτί το όνομα του Λάζαρου.

«Μη στενοχωριέ. Θα καταλάβει πολύ καλά για ποιο πράγμα πλερώνει. Εσύ φρόντισε μόνο να ενημερώσεις για την εγκυμοσύνη της Βασιλικής. Μην τολμήσουν να κάμουν καμία κίνηση ενον της. Στόχος είναι μόνο ο Μαθιός», του επισημαίνει, σύμφωνα με το περιοδικό TiVi , και ο Τηλέμαχος νιώθει ανακούφιση που ο αδερφός του επιστρέφει στη δράση.