Το Μυστικό της Πεταλούδας Open: ο Άλκης βρίσκει το dvd που του παρέδωσε ο Ηλίας ι παγώνει από αυτό που βλέπει… Όλα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς του Open.

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ…

Το όχημα του Χριστόφορου πήρε φωτιά και, έχει αποτέλεσμα, η Ειρήνη να βρίσκεται σε νοσοκομείο. Εκεί, ο Φίλιππος παραμένει δίπλα της και προσπαθεί να μάθει ποιος βρισκ μέσα στο όχημα, αλλά η Ειρήνη δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Η Χριστίνα πληροφορεί τον Θέμη η Εύα είχε λάβει ένα τηλεφώνημα από τον Χριστόφορο και έσπευσε να τον συναντήσει. Κατά τη διάρκεια αυτού του χάους, ο Άρης βρίσκεται επίσης στο νοσοκομείο. Μια νεαρή γιατρός, η Μαρήλια, του εξηγεί ότι ενεπλάκη σε ένα περιστατικό με το ποδήλατό του, ενώ ο Ηλίας που τον παρέσυρε, λέει στον Άρη ότι απρόσεκτος με το ποδήλατό του.

Όταν η Σοφία πληροφορείται για τα τραγικά γεγονότα σχετικά με τον Χριστόφορο και την Ειρήνη, βιάζεται να πάει στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση της Ειρήνης, αλλά αυτή έχει ήδη φύγει. Μία εβδομάδα αργότερα, η Ειρήνη βρίσκεται στο σπίτι του Σάββα, όπου προσπαθεί να ηρεμίσει από το σοκ της επίθεσης με τη βοήθεια του Μάρκου.

Εν τω μεταξύ, ο Γιάννος, που θεωρείται ο κύριος εύθυνος για την εκρηκτική επίθεση στο όχημα του Χριστόφορου, παραμένει άφαντος, με την αστυνομία να μην μπορεί να τον εντοπίσει.

Η νεαρή ιατρός Μαρήλια απευθύνεται στον πατέρα της, Άλκη, για τη σύγκρουση του Άρη με το ποδήλατο, που την έκανε να θυμηθεί άσχημες στιγμές από το παρελθόν της. Ο Άλκης, προσπαθώντας να την παρηγορήσει, της λέει: «Πρέπει να αφήσεις πίσω αυτό που σες, σαν να μην υπήρξε ποτέ».

Σε μια επίσκεψή τους σε ένα κατάστημα, ο Ηλίας, που σχεδόν προκάλεσε το του Άρη, πλησιάζει τον Άλκη και ξεκινάει μια συνομιλία. Η Μαρήλια τον παρατηρεί και ρωτά τον Άλκη: «Πώς τον γνωρίζεις;». Μετά την επιστροφή τους στο σπίτι, ο Άλκης βρίσκει το dvd που του παρέδωσε ο Ηλίας και παγώνει από αυτό που βλέπει.