Εάν τα πράγματα σν μας ζωή δεν όπως θα θέλαμε, δεν χρειάζεται απογοητευόμαστε. Ίσως απλώς χρειαζόμαστε μια «κούπα ενέργειας». Και τι ακριβώς περιέχει αυτό το «σούπερ φλιτζάνι;» Ένας γιατρός που έχει αποθεωθεί στο TikTok εξηγεί.

«Μόλις ανακάλυψα αν πίνεις καφέ πριν το σεξ, αυτό ενισχύει την πιθανότητα να έρθεις σε οργασμό ά 50%», δηλώνει σε βίντεο μια χρήστης στο TikTok, ενώ μια άλλη απαντά «Γιατί να μην το δοκιμάσω τότε;»

Τι λέει για όλα αυτά ο γιατρός;

Ο δρ Κάνραν Ραχ, που στο TikTok έχει δοξαστεί για τη διάδοση ιατρικών του γνώσεων και την κατάρριψη μύθων που σχετίζονται με την υγεία, επιβεβαιώνει.

Σύμφωνα με τον Ραχ, η καφεΐνη πράγματι μπορεί να προκαλέσει διαστολή των αιμοφόρων αγγείων (αγγειοδιαστολή). Αυτή είναι και η επίδραση για την οποία φημίζεται το Viagra.

«Η διέγερση και ο οργασμός βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ποσότητα του αίματος που ρέει αιμοφόρα αγγεία των ερωτογενών ζωνών μας», εξηγεί ο Ραχ.

Έτσι, «όσο είναι η κυκλοφορία του αίματός μας, τόσο πιο πιθανό είναι να φτάμε σε καταστάσεις όπως η διέγερση και ο οργασμός», προσθέτει ο γιατρός.

Κι ενώ γύρω από το θέμα δεν έχουν διεξαχθεί αρκετές έρευνες, μελέτη με δείγμα αρουραίους, έδειξε ότι οι θηλυκοί αρουραίοι μετά την κατανάλωση καφέ ήταν πιο ενεργοί σεξουαλικά.

«Η καφεΐνη ως γνωστόν είναι ένα ισχυρό διεγερτικό. Η αυξημένη συγκέντρωση, η εγρήγορση και ο καρδιακός ρυθμός που μας εξασφαλίζει, δεν μας καθιστά πιο αποδοτικούς μόνο στη δουλειά, αλλά επιδρά ευεργετικά και στο σεξ κι αυτό με τη σειρά του, βελτιώνει την συνολική μας εμπειρία στην κρεβατοκάμαρα», καταλήγει ο ειδικός.