Τα ραντεβού μπορούν εύκολα να καταλήξουν να είναι ακριβό σπορ: Tα δείπνα, τα ποτά, η βενζίνη ή τα εισιτήρια του σινεμά, καθώς και διάφορα άλλα έξοδα ανάλογα με το είδος εξόδου, αθροίζονται με κίνδυνο να υπερβούμε κατά πολύ διαθέσιμο προϋπολογισμό. Ιδιώς αν προστεθεί στην εξίσωση και ο πληθωρισμός, ο τραπεζικός μας λογαριασμός δεν θα αργήσει να αναστενάξει.

Η εφαρμογή γνωριμιών Plenty of Fish δημοσίευσε πρόσφατα την ετήσια λίστα με τις τάσεις γνωριμιών το επόμενο έτος. Έρευνα σε περισσότερους από 8.000 χρήστες διαπίστωσε ότι το 48% των εργένηδων μιλένιαλ ή των εργένηδων της γενιάς Ζ, προτείνουν ραντεβού κατά τις πρώτες ημέρες του μήνα, όπου πιθανά περισσότερα χρήματα από τη μισθοδοσία. Αυτό έχει ως αποτέλσμα το φαινόμενο που αποκαλείται «πήξιμο», και ορίζεται ως μια περίοδος όπου βγαίνουμε πολλά και απανωτά ραντεβού.

Σε ό,τι αφορά τη γενιά Ζ, αυτοί έχουν υιοθετήσει μια άλλη μέθοδο, που μοιάζει πολύ πιο εποικοδομητική και ισορροπημένη: Κανονίζουν λιγότερο ακριβά ραντεβού. Aυτό ξεκινά από το τί θα φάνε και το τί θα πιούνε, μέχρι το πόσο θα απομακρυνθούν από το σπίτι και με ποιες δραστηριότητες θα γεμίσουν τον χρόνο τους.

«Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό κυριαρχούν στους τίτλους των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων και των εντύπων, και όπως είναι λογικό, ούτε οι εργένηδες βγαίνουν αλώβητοι από όλο αυτό», τονίζει η ειδικός γνωριμιών του Plenty of Fish, Κέητ Μακλίν. «Επομένως, δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι ελεύθεροι επιλέγουν να τριγυρίζουν στα πάρκα τη που υπάρχουν εξαιρετικά εστιατόρια», προσθέτει.

tim scott via Getty Images

Η ειδικός στα ραντεβού, Γιασμίν Ντίαζ, αναφέρει στη HuffPost ότι το σημερινό οικονομικό τοπίο έχει κάνει τους πελάτες της πιο προσεκτικούς σχετικά με το ποιον επιλέγουν για να βγουν έξω, εξετάζοντας πολύ προσεκτικά αν το άτομο θα αξίζει τον χρόνο και τα χρήματα.

Πριν από την , «οι εργένηδες έπαιρναν περισσότερα ρίσκα», εξηγεί η Ντίαζ. «Τα πολλά ραντεβού για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο κατά τη διάρκεια του μήνα ήταν ο κανόνας».

Ωστόσο, εξαιτίας του πληθωρισμού, τα ραντεβού πλέον έχουν εξελιχθεί αρκετά διαφορετικά. Η σύμβουλος γνωριμιών Λίλι Γουόμπλ, δηλώνει στη HuffPost ότι η τάση με τα «πηγμένα ραντεβού» δεν είναι τόσο κακή. Ωστόσο, είναι κάπως επικίνδυνη για το πορτοφόλι μας, καθώς πηγαίνοντας σε ακριβά ραντεβού, πιεζόμαστε οικονομικά, χωρίς να έχουμε καν την ευκαιρία να αξιολογήσουμε όλα τα πιθανά ταίρια.

«Άλλωστε, όταν πιεζόμαστε οικονομικά, αυτό βγαίνει και προς τα έξω, ενώ λιγότερη πίεση μπορεί να σημαίνει διασκέδαση και βαθύτερη σύνδεση», προσθέτει η Γούμπλ.

Τα φθηνότερα ραντεβού μας βγάζουν και από τη δύσκολη θέση του «ποιος θα πληρώσει» ενώ μια τέτοια πρόταση, εκ των πραγμάτων απαιτεί περισσότερη δημιουργικότητα».

Είναι εύκολο να κάνουμε ένα ραντεβού γεμάτο φαμφάρες να μοιάζει ξεχωριστό. λά ένα πιο προσιτό ραντεβού μπορεί στην πραγματικότητα να μας αποκαλύψει περισσότερα για το άτομο που έχουμε απέναντί μας και το κατά πόσo είμαστε ταιριαστοί.

Στις ιδέες για πιο προσιτά ραντεβού περιλαμβάνονται:

  • Ένας περίπατος σε κάποια γραφική γειτονιά ή μια πεζοπορία στη φύση
  • Ένας καφές σε μια χαριτωμέη καφετέρια
  • Η παρακολούθηση μιας εκδήλωσης πολιτισμού, όπως μια παράσταση ή μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο
  • Μια βόλτα στο πάρκο με τα κατοικίδιά μας (εφόσον διαθέτουμε)
  • Ένα ατμοσφαιρικό πικ-νικ
  • Μια βόλτα με το ποδήλατο
  • Μια βραδιά ταινίας στο σπίτι με ποπ κορν
  • Ένα ωραίο γεύμα που παρασκευάζουμε στο σπίτι μας
  • Μια περιήγηση σε έναν χώρο τέχνης με δωρέαν πρόσβαση