Η ομάδα που τελικά τα κατάφερε!

Ο Νο1 διαγωνισμός μαγειρικής συνεχίζει και μετά το την ομαδική δοκιμασία έρχεται το πρώτο συμβούλιο για τις δύο ομάδες. Οι «Μπλε» με αρχηγό τον Αλέξανδρο Ακριτίδη ή οι «κόκκινοι» με αρχηγό τον Ιωάννη μπήκαν η δοκιμασία της αποχώρησης.

Οι τρεις σεφ κριτές: ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, δίνουν πάντα τον καλύτερο τους εαυτό και συνεχίζουν την αναζήτηση του υ Έλληνα ή της επόμενης Ελληνίδας Master Chef.

Να θυμίσουμε πως η πρώτη δοκιμασία του Master Chef δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους παίκτες, με την μπλε ομάδα να σερβίρει κριτές πιάτο με ψάρι ώμο.

« είναι ωμό… ωμό. Δεν κόβεται!», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς με τον Πάνο Ιωαννίδη να συμφωνεί.

«Είναι αδιανόητο το πόσο άψητο είναι το ψάρι στο πρωτότυπο πιάτο, οπότε χαλάει όλη την , σε συνδυασμό με το σουδάκι που δεν είναι σουδάκι», συμπλήρωσε, βρίσκοντας πολλά λάθη και στα υπόλοιπα στοιχεία του πιάτου.

Παρ' όλα αυτά, οι «Μπλε» κατάφεραν να νικήσουν (συγκέντρω 107 βαθμούς), εδή ήταν η ομάδα με τα λιγότερα λάθη, αν και το πιάτο με την υψηλότερη βαθμολογία ήταν της «Κόκκινης».

Αυτό σημαίνει πως η κόκκινη ομάδα, η οποία συγκέντρωσε 103 βαθμούς, θα είναι αυτή που θα παραμείνει στην κουζίνα, ενώ η μπλε κατάφερε να πάει στον εξώστη όπου θα είναι ασφαλής.

Στην συνέχεια, την ασυλία την πείρε ο αρχηγός της Κόκκινης , ο Ιωάννης, ο οποίος διάλεξε την Χριστίνα ως υποψήφιο προς αποχώρηση.