Η ομάδα που τελικά τα κατάφερε!

Ο Νο1 διαγωνισμός μαγειρικής συνεχίζει και μετά το την πρώτη ομαδική δοκιμασία έρχεται το πρώτο συμβούλιο για τις δύο ομάδες. Οι «Μπλε» με αρχηγό τον Αλέξανδρο Ακριτίδη ή οι «κόκκινοι» με αρχηγό τον Ιωάννη μπήκαν στη δοκιμασία της αποχώρησης.

Οι τρεις σεφ κριτές: ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, δίνουν πάντα τον καλύτερο τους εαυτό και συνεχίζουν την αναζήτηση του επόμενου Έλληνα ή της επόμενης Ελληνίδας Master Chef.

Να θυμίσουμε πως η πρώτη δοκιμασία του Master Chef δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους παίκτες, με την μπλε ομάδα να σερβίρει στους κριτές πιάτο με ψάρι ώμο.

«Αυτό είναι ωμό… ωμό. Δεν κόβεται!», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς με τον Πάνο Ιωαννίδη να συμφωνεί.

«Είναι αδιανόητο το πόσο άψητο είναι το ψάρι στο πρωτότυπο πιάτο, οπότε χαλάει όλη την εμπειρία, σε συνδυασμό με το σουδάκι που δεν είναι σουδάκι», συμπλήρωσε, βρίσκοντας πολλά λάθη και στα υπόλοιπα στοιχεία του πιάτου.

Παρ’ όλα αυτά, οι «Μπλε» κατάφεραν να νικήσουν (συγκέντρωσαν 107 βαθμούς), επειδή ήταν η ομάδα με τα λιγότερα λάθη, αν και το πιάτο με την υψηλότερη βαθμολογία ήταν της «Κόκκινης».

Αυτό σημαίνει πως η κόκκινη ομάδα, η οποία συγκέντρωσε 103 βαθμούς, θα είναι αυτή που θα παραμείνει στην κουζίνα, ενώ η μπλε κατάφερε να πάει στον εξώστη όπου θα είναι ασφαλής.

Στην συνέχεια, την ασυλία την πείρε ο αρχηγός της Κόκκινης ομάδας, ο Ιωάννης, ο οποίος διάλεξε την Χριστίνα ως υποψήφιο προς αποχώρηση.